Obrat s Hnojníkem vyšvihl Slovan na medailovou příčku

21. 4. 2019

Skončit dnes soutěžní ročník, panovala by v táboře nováčka krajské soutěže I.B třídy Slovanu Záblatí naprostá spokojenost. Bohumínský celek zvládl sobotní duel 19. kola, jenž přes nepříznivý vývoj vyhrál 4:2, a i zásluhou zaváhání dalších soupeřů se posunul už na třetí příčku tabulky skupiny C.

Hrdinou domácího týmu se stal útočník Luboš Pilch, který hattrickem režíroval ve druhém poločase velký obrat Slovanu. Svěřenci Daniela Mucka a Lukáše Pluty totiž od 13. minuty prohrávali, když chybu v záblatské defenzivě využil obávaný střelec Hnojníku Vojtěch Zábelka.

Jinak měl ale více ze hry právě Slovan. Žádnou z možností v prvním poločase se mu ale využít nepodařilo, a to včetně té největší, když těsně před odchodem do šaten v nadějné pozici minul Dušan Socha.

Hodně hořký mohl být pro domácí i start do druhé půle, kdy hosté trefili tyč, ale pak přišla desetiminutovka, která výrazně pohnula kormidlem dějin tohoto střetnutí. Ve 49. minutě totiž svou show rozehrál Pilch, na něhož vzápětí povedeným přímým kopem navázal Skokan, aby třetí branku následně po pohledné akci znovu přidal ve skvělé formě hrající třiadvacetiletý útočník.

Ten mohl pak rychle uzavřít hattrick, ale v dobré pozici netrefil branku. Po hodině hry pak hosté opět nachytali obranu Záblatí v nedbalkách a Lachowicz snížil. Slovan i Hnojník pak měli několik možností na navýšení náskoku, respektive srovnání, ale bez výsledku.

Na konečném skóre se tak už podepsala pouze akce z poslední minuty, kdy Šindlerovu povedenou ránu brankář Klus jen vyrazil před sebe, a dorážku si vzal na starosti Pilch, který se tak přece jen dočkal třígólového odpoledne.

Slovan se tak s 35 body usadil na třetím místě. Jen o skóre za druhou Dolní Lutyní, ale naproti tomu ho jen rozdíl mezi vstřelenými a inkasovanými brankami dělí od čtvrté Horní Suché.

V dalším utkání zajíždí nováček sedmé nejvyšší soutěže na půdu Lokomotivy Petrovice. Hraje se v neděli 28. dubna od 16.30 hodin.

FK Slovan Záblatí – TJ Sokol Hnojník 4:2 (0:1)

Branky: 49., 57. a 90 Pilch, 54. Skokan – 13. Zábelka, 60. Lachowicz. Rozhodčí: Moravec – Nemec, Jonszta.

ŽK: Gańczarczyk (Hnojník).

Diváci: 148.

Sestava Záblatí: Hekele – Pluta, Špryňar, Bratovanov, Koláček (46. Janoš) – Galusek, D. Socha, P. Socha (46. Sollich), Skokan (79. Mrázek) – Šindler, Pilch. Trenéři: Mucek a Pluta.

více info ze zápasu
  • Hnojnik (12)
  • Hnojnik (10)
  • Hnojnik (9)
  • Hnojnik (8)
  • Hnojnik (7)
  • Hnojnik (6)
  • Hnojnik (5)
  • Hnojnik (4)
  • Hnojnik (3)
  • Hnojnik (2)
  • Hnojnik (1)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!