Slovan je zpět na vítězné vlně

30. 5. 2019

Nepodali ideální výkon, ale těžký zápas po dvou porážkách zvládli. Fotbalisté Slovanu Záblatí uspěli v duelu 24. kola krajské soutěže I.B třídy, skupiny C doma proti nevyzpytatelným Mostům u Jablunkova, vyhráli 4:2 a opět se zařadili do boje o první příčku.

Navíc oplatili soupeři podzimní porážku 1:3. Přitom úvod se domácím nepovedl. Zahodili několik příležitostí a ve 14. minutě po chybě v obraně inkasovali z kopačky Szotkowského.

Slovan si pak vytvořil menší tlak, zejména díky množství standardních situací a krátce před pauzou udeřil. Odražený míč si po rohovém kopu našel Sollich a nůžkami poslal míč do sítě.

Svěřencům trenérů Daniel Mucka a Lukáše Pluty, kterým v sestavě chyběl distancovaný útočník Michal Šindler, vyšel i úvod druhého poločasu. Po sérii dalších rohových kopů se z jednoho z nich trefil hlavou Špryňar.

Záblatí pak bylo mnohem pozornější v obraně a soupeři nic nedovolovalo. Osmnáct minut před koncem pak po dalším dlouhém míči skóroval kapitán Bratovanov a zdálo se, že je hotovo. Jenže zanedlouho snížil Maršálek a zadělal na drama. To však v 85. minutě utnul překvapivý střelec – obránce Pluta.

Slovan tak vyhrál a zásluhou zisku tří bodů se o skóre dostal na třetí místo před Horní Suchou, jen s dvoubodovým mankem na vedoucí duo Dolní Lutyně – Sokol Věřňovice.

V dalším zápase Záblatí hostuje v sobotu na hřišti Sedliště. Hraje se od 17 hodin.

FK Slovan Záblatí – TJ Mosty u Jablunkova 4:2 (1:1)

Střelci: 41. Sollich, 47. Špryňar, 72. Bratovanov, 85. Pluta – 14. Szotkowski, 79. Maršálek.

Žluté karty: Sollich – Kajzar.

Střídání: Galusek (65. Mrázek), Sollich (77. Pabiš), Skokan (73. Hájek), D. Socha (88. Mucek).

Trenér: Daniel Mucek, Lukáš Pluta.

Diváci: 87.

Sestava Záblatí: Hekele – Pluta, Špryňar, Bratovanov, Galusek (65. Mrázek) – Janoš, Sollich (77. Pabiš), P. Socha, Skokan (73. Hájek) – Pilch, D. Socha (88. Mucek). Trenéři: Mucek a Pluta.

více info ze zápasu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!