Slovan si vynutil zápas roku

12. 6. 2019

Fotbalisté Slovanu Záblatí si zahrají o vítězství v I.B třídě. Nováček nižší krajské soutěže zvládl sobotní duel 26. kola s Václavovicemi, které především díky Pilchově hattricku porazil 5:1, a v sobotu (od 17 hodin) si to rozdají v přímém souboji v Dolní Lutyni s domácími o celkové prvenství.

Slovan byl od prvních chvil utkání aktivnější a vytvářel si příležitosti. Jánoš, Skokan ani nikdo další se však v úvodní čtvrt hodině neprosadili. Pomoci tak domácím musela chybující obrana Václavovic, která si neporadila s jednoduchým nákopem a Pilch tak otevřel skóre.

I poté měl Slovan šance. V nadějných možnostech ale selhal opět Skokan, a také Šindler. Krátce před přestávkou se ale Záblatí povedla pohledná kombinace, na jejímž konci byl opět úspěšný Pilch.

Obraz hry se po pauze příliš nezměnil, šance na domácí straně přibývaly, ale skóre zůstávalo. A to až do 66. minuty, kdy se konečně prosadil Skokan. Zanedlouho sice snížil na opačné straně Kozel, klid ale na domácí kopačky vrátil Galusek a hattrick v závěru uzavřel Pilch.

Slovan je tak kolo před koncem druhý o dva body za Dolní Lutyní, na jejímž hřišti se v závěrečném zápase ročníku představí v sobotu.

FK Slovan Záblatí – TJ Sokol Václavovice 5:1 (2:0)

Branky:16., 39. a 82. Pilch, 66. Skokan, 78. Galusek – 76. Kozel.

Rozhodčí:Vidlička – Šabacký, Jonszta.

ŽK:Pluta, Sollich – Krumnikl.

Diváků: 86.

Sestava Záblatí:Hekele – Pluta (77. Mrázek), D. Socha, Bratovanov, Špryňar (62. Koláček) – Jánoš, Sollich, P. Socha (72. Hájek), Skokan (83. Mucek) – Pilch, Šindler (33. Galusek). Trenéři: Mucek a Pluta.

více info ze zápasu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!