Do Záblatí se vrací dorost

30. 7. 2019

Deset let. Tak dlouho nebyli k vidění v Záblatí soutěžní zápasy dorostenců. V těchto dnech ale přišel přelom a vše se mění.

Vedení Slovanu se povedlo dotáhnout do úspěšného konce jednání, která vedla k návratu této mládežnické kategorie pod hlavičku tradičního bohumínského klubu.

Jak se to podařilo? „Klub FK Bospor Bohumín se rozhodl dorostence zrušit. Z tohoto důvodu se mě hráči ročníku 2004, který jsem měl možnost trénovat, ptali, kde mají jít hrát. Proto jsem začal jednat a nakonec se podařila dobrá věc, že tito hráči budou od nové sezony nastupovat za Slovan Záblatí,“ vysvětlil předseda Slovanu Záblatí Dušan Socha.

Po letech se tak znovu navazuje na tradici, která skončila přechodem ročníku 1994 do mužů. Z tehdejšího týmu je v aktuálním kádru A-mužstva Záblatí pouze Jozef Skokan. „Tím, že končí i Viktorie, tak odsud máme další dva hráče,“ doplnil Socha s tím, že trénovat tým bude Ondřej Anastazovský ve spolupráci s Mariánem Krukem.

„Přesný počet hráčů, se kterými půjdeme do soutěže, však ještě nevíme. Pořád ho dáváme dohromady,“ uzavřel Dušan Socha.

První zápas dorost Slovanu odehraje v sedmičlenném okresním přeboru v neděli 25. srpna, a to na hřišti Sokolu Věřňovice.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!