První výhru v sezoně vystřelil Slovanu dvougólový Pilch

20. 8. 2019

Proti prvnímu zápasu v ročníku v Hnojníku jim sice chybělo hned několik hráčů základní sestavy, přesto těžkou bitvu zvládli za tři body. Fotbalisté Slovanu Záblatí porazili v duelu 3. kola (druhého hraného) krajské soutěže I.B třídy, skupiny C, silné Oldřichovice 2:0 a získali tak první body v sezoně.

Udělali tak velkou radost bývalému předsedovi klubu Janu Gřibkovi, který ještě před výkopem obdržel z rukou člena Výkonného výboru Moravskoslezského krajského fotbalového svazu (MSFKS) Jiřího Lincera ocenění za svou dlouholetou práci pro fotbal i klub.

Hlavní podíl, vedle tentokrát pozorné defenzivy, měl na triumfu bohumínského celku útočník Luboš Pilch, autor obou branek.

„První gól padl po kvalitním křížném pasu Adama Šipuly, který viděl můj náběh s Romanem Černickým a poslal to mezi nás. Roman podstoupil souboj se stoperem, míč se odrazil směrem ke mně a naštěstí jsem byl u něj dřív než soupeřův obránce. Druhá branka padla po parádním signálu. Jirka Sollich mi načechral na hlavu parádní míč a mi jen stačilo jej trefit tak, aby zapadl za záda gólmana,“ popsal Pilch své zásahy.

On i zbytek týmu se musel obejít bez šestice hráčů (D. Socha, P. Socha, Kaspřák, Špryňar, Bijok, Koláček), přesto byli domácí v prvním poločase lepší. Kromě gólu z 28. minuty měli hned několik příležitostí, ale ty už zůstaly nevyužity. Oldřichovice, které v minulém kole porazily 4:2 rivala z Vendryně, se směrem dopředu probudily až po pauze. Zejména zásluhou standardních situací zatlačily Slovan, ale výraznější šanci si nevypracovaly.

Naopak sedm minut před koncem podruhé skóroval Pilch. „Myslím, že od začátku utkání jsme byli lepším týmem a na rozdíl od soupeře jsme se dostávali do gólových příležitostí. Díky tomu, že se nám podařilo jednu z nich proměnit, se nám o přestávce lépe dýchalo. V druhé půli už měl soupeř obranu otevřenější, mrzí mě, že jsme některé útočné akce v zárodku nevyřešili nejlépe, mohli

jsme naše fanoušky potěšit nějakým gólem navíc,“ zalitoval lehce Luboš Pilch.

„K vítězství vedla touha odčinit prohru z prvního zápasu v Hnojníku, všichni jsme chtěli uspět, zejména doma, kde prohrajeme jednou za uherský rok,“ dodal s šibalským úsměvem Luboš Pilch, jemuž kromě branek a vítězství udělal radost i návrat po zranění parťáka z útoku Michala Šindlera, který odehrál závěrečných dvacet minut.

Navázat na tento úspěch bude chtít Slovan už tuto neděli 25. srpna, kdy se představí od 17 hodin na hřišti v Nošovicích proti Raškovicím.

FK Slovan Záblatí – TJ Oldřichovice 2:0 (1:0)

Branky: 28. a 83. Pilch.

Rozhodčí: Godfryd – Písečný, Krokosz.

ŽK: Pilch, Šipula, Burda – Hradečný.

ČK: 89. Šipula (Záblatí).

Diváci: 56.

Sestava Slovanu: Hekele – Hájek, Pluta, Bratovanov, Galusek – Janoš (85. T. Látal), Sollich, Šipula, Černický (66. Burda) – Pilch, Skokan (70. Šindler).

Trenéři: Mucek a Pluta.

 

více info ze zápasu
  • Slovan vs. Oldřichovice 3
  • Oldrichovice (7)
  • Oldrichovice (6)
  • Oldrichovice (5)
  • Oldrichovice (4)
  • Oldrichovice (3)
  • Oldrichovice (2)
  • Oldrichovice (1)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!