Postup do semifinále poháru vystřelil Pilch

22. 9. 2019

Splnili roli favorita a odměnou jim bude soupeř z krajského přeboru. Fotbalisté Slovanu Záblatí zvládli středeční duel čtvrtfinále okresní fáze Českého poháru, když góly záložníka Pavla Sochy a kanonýra Luboše Pilcha otočili bitvu na hřišti Těrlicka, vyhráli 2:1 a v dalším kole změří síly ve středu 25. září doma s Českým Těšínem.

Slovan přitom na půdě účastníka okresního přeboru nebyl lepší. Domácí byli od prvních minut aktivnější a vytvářeli si šance, s nimiž si obrana nebo brankář Hekele někdy i se štěstím poradili.

Dlouho jedinou možnost hostů měl Černický, který prověřil po úniku ze strany gólmana Ciasnochu. Za svou místy laxnost byl bohumínský celek potrestán pět minut před přestávkou, když si defenziva favorita neporadila s dlouhým nákopem a Enenkel využil alespoň jednu z několika šancí Těrlicka.

Ke své smůle však domácí dlouho nevedli. Prakticky hned po rozehrávce podnikl Slovan útok, na jehož konci se po přihrávce Černického trefil Pavel Socha.

I přes vysvětlování v šatně během pauzy Slovan nepřitlačil ani ve druhých pětačtyřiceti minutách, opět přenechali iniciativu Těrlicku. To si však už zdaleka nevypracovalo tolik a takové možnosti, jako v první půli.

A tak se rozhodnutí ujalo Záblatí. Šestý tým I.B třídy, skupiny C poslal do vedení, a jak se později ukázalo i do dalšího kola poháru, přesným zakončením Pilch.

Slovan tak čeká třetí anglický týden v řadě. Po nedělní bitvě na hřišti Interu Petrovice (od 16 hodin), vyzvou svěřenci trenérů Daniela Mucka a Lukáše Pluty příští středu (od 16.30 hodin) Český Těšín, který bojuje o záchranu v krajském přeboru.

FK Těrlicko – FK Slovan Záblatí 1:2 (1:1)

Branky: 40. Enenkel – 41. P. Socha, 69. Pilch. Rozhodčí: Dimun – Chmiel, Novák. ŽK: Koňczyna, Vyčesaný, Enenkel (všichni Těrlicko). Diváci: 21.

Sestava Záblatí: Hekele – T. Látal, Pluta, D. Socha, Bratovanov (46. Janoš) – Černický (76. Grygiel), P. Socha, Anastazovský (58. Sollich), Skokan – Šindler (58. Pilch), Bijok. Trenéři: Mucek a Pluta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!