Slovan se po výhře ve Vendryni dělí už o druhé místo

9. 10. 2019

Fotbalisté záblatského Slovanu vyhráli počtvrté v řadě a už jsou na medailových příčkách. Bohumínský celek uspěl v sobotním duelu 10. kola I.B třídy, skupiny C na hřišti Vendryně, kde triumfoval v poměru 3:1 a posunul se na dělené druhé místo tabulky.

Záblatí potěšil návrat tří hráčů z dovolené. Vedle bratranců Sochových se do nominace zapojil i kapitán Miroslav Špryňar, všichni tři ale začali těžký zápas na lavičce.

Špryňar však šel do hry dřív, než se očekávalo, jelikož se po 24 minutách zranil záložník Sollich. Tou dobou už Slovan vedl, když po dobré kombinaci skóroval Šindler.

První poločas sice nabídl jen jednu branku, ale spoustu šancí na obou stranách. V dalších gólech však oběma týmům zabránila buď nepřesná muška, nebo výbornými zákroky brankáři Kolarczyk a Hekele.

Rozhodnutí tak přišlo v závěrečných dvaceti minutách. Nejprve po standardní situaci v 72. minutě skóroval Kaspřák, hned vzápětí se pak prosadil Bijok. Domácí stačili už jen v úplném konci duelu zkorigovat gólem Lasoty.

Slovan tak využil zaváhání Oldřichovic a se stejným bodovým ziskem i skóre se dotáhl na Inter Petrovice, s nímž se nyní dělí o druhou příčku. O další tři body zabojuje Záblatí v sobotu, kdy od 15 hodin bude hostit Horní Suchou.

TJ Vendryně – FK Slovan Záblatí 1:3 (0:1)

Branky: 89. Lasota – 19. Šindler, 72. Kaspřák, 74. Bijok. Rozhodčí: Machala – Pietrasz, Nemec. ŽK: Szymczyk – Šipula.

Diváci: 70.

Sestava Záblatí: Hekele – Hájek (60. D. Socha), Pluta, Bratovanov, Kaspřák – Bijok (79. T. Látal), Sollich (24. Špryňar), Šipula, Janoš – Pilch, Šindler (71. P. Socha).
Trenéři: Mucek a Pluta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!