Epochální vítězství v derby řídil čtyřgólový Pilch

29. 10. 2019

Na jaře odcházeli po smolné porážce (1:2) ze hřiště rivala zklamaní, tentokrát naopak s nadšením. Fotbalisté Slovanu Záblatí oplatili Věřňovicím květnovou prohru i s úroky, když na jejich půdě v duelu 13. kola krajské soutěže I.B třídy, skupiny C vyhráli drtivě 6:1 a stáhli náskok vedoucího Hnojníku na tři body.

Současný lídr tabulky totiž ztratil podruhé za sebou, když doma jen remizoval 2:2 s Nýdkem. Klíčovými muži bohumínského celku byli oba útočníci. Střelec Luboš Pilch zatížil konto soupeře čtyřmi brankami, jeho parťák Michal Šindler sice jen jednou, ale hned na další čtyři nahrál.

Záblatí vyšly především dvě období v utkání. Hosté během úvodních dvaceti minut vstřelili dvě branky, když se prosadil poprvé Pilch a na něj navázal Kaspřák. Sokol pak měl sice několik možností, kdy ohrozil svatyni Slovanu, ale bez úspěchu.

A tak došlo na druhou vydařenou fázi – přelom poločasů. Ve 41. minutě Pilch sice zahodil tutovku, vzápětí se však ocitl v další a tu už proměnil. Mnozí fanoušci pak po přestávce asi ještě nezaujali svá místa a už to bylo o čtyři góly, když Pilch protlačil za čáru další Šindlerovu přihrávku.

V 50. minutě sice přišlo snížení, když zásluhou Kubiše Slovan inkasoval poprvé po 231 minutách, ale jen o 180 vteřin později po přímém kopu Bijoka vrátil čtyřbrankový náskok hostům znovu Pilch. V závěru pak brankář Vykydal lovil míč ze sítě ještě jednou, po ráně Šindlera.

Záblatí tak vyhrálo sedmé utkání v řadě a výrazně se přiblížilo k lídrovi. Poslední zápas podzimní části ročníku sehraje Slovan v sobotu od 14 hodin doma proti Sedlištím.

TJ Sokol Věřňovice – FK Slovan Záblatí 1:6 (0:3)

Branky: 50. J. Kubiš – 9., 42., 48. a 53. Pilch, 19. Kaspřák, 88. Šindler.

Rozhodčí: Godfryd – Kovařík, Ochodek.

ŽK: Vlček, Kantor – Pilch, D. Socha, Šipula, Hájek, P. Socha.

Diváci: 290.

Sestava Slovanu: Hekele – Špryňar, D. Socha (53. Pluta), Bratovanov, Kaspřák – Bijok (77. Hájek), Anastazovský (62. P. Socha), Šipula (85. T. Látal), Skokan (69. Janoš) – Pilch, Šindler.

Trenéři: Mucek a Pluta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!