Slovan zakončil podzim drtivým vítězstvím

4. 11. 2019

6:1 a 6:1. To není výsledek některého z množství tenisových utkání, ale konečná skóre posledních dvou podzimních vystoupení fotbalistů Slovanu Záblatí. Po jasném vítězství v derby ve Věřňovicích si druhý celek I.B třídy, skupiny C stejným způsobem poradil i v duelu 1. kola doma se Sedlištěmi.

Záblatí nastoupilo v takřka totožné sestavě jako o šest dní předtím, jen absentujícího Kaspřáka nahradil v obraně Pluta. A domácím se znovu povedl úvod střetnutí, kdy se trefil Pilch, který zanedlouho nahrál na branku Šindlerovi. Ve 26. minutě dostal potřetí míč za záda hostujícího gólmana Anastazovský a ještě do přestávky přidal čtvrtou branku Šindler.

Nutno však dodat, že těžko říct, jak by se duel vyvíjel, kdyby Sedliště využilo svou jedinou větší příležitost v prvním poločase. Ještě za stavu jedna nula totiž hosté trefili tyč.

Po pauze Slovan pokračoval v zahazování šancí. Gól však padl na druhé straně. Brankář Hekele zbytečně srazil Kovácse a Kaňok se štěstím proměnil pokutový kop.

Tříbrankový rozdíl však vydržel jen osm minut, než se prosadil Bijok. V závěru pak z penalty po faulu brankáře Sedlišť na Skokana uzavřel svůj hattrick i skóre Šindler.

Slovan tak vyhrál poosmé v řadě a podzim zakončil se ziskem 31 bodů na druhém místě, tři body za vedoucím Hnojníkem. A právě s lídrem sedmé nejvyšší soutěže se Záblatí střetne hned na úvod jara. V sobotu 21. března se pokusí na domácím hřišti na soupeře v tabulce dotáhnout.

FK Slovan Záblatí – TJ BDStav Sedliště 6:1 (4:0)

Branky: 14., 35. a 78. z pen. Šindler, 4. Pilch, 26. Anastazovský – 55. Kaňok z pen. Rozhodčí: Moravec – Novák, Banot. ŽK: Šipula – Majer, Kovács, Dorda, Piekarczyk. Diváci: 82.

Sestava Slovanu: Hekele – Pluta, D. Socha (60. T. Látal), Bratovanov (80. Sollich), Špryňar – Bijok (67. Hájek), Šipula (46. P. Socha), Anastazovský (66. Černický), Skokan – Pilch, Šindler.

Trenéři: Mucek a Pluta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!