Proti lídrům s dvěma rozdílnými výkony

10. 3. 2020

Po náročném čtyřdenním kondičním soustředění v Hrádku na přelomu února a března se v minulém týdnu fotbalisté Slovanu Záblatí pustili do finální herní přípravy na start jara v I.B třídě, skupině C. Nejprve ve středu podlehli na umělé trávě v Bílovci Petřvaldu na Moravě 2:3, stejným výsledkem padli i v neděli proti Fučíku Orlová.

Proti jasnému lídrovi I.A třídy, skupiny A se svěřenci Daniela Mucka a Lukáše Pluty prezentovali po většinu utkání dobrým výkonem. Zejména v prvním poločase si vytvářeli množství šancí, z nichž vyprodukovali alespoň dvě branky zásluhou pěkného obstřelu Anastazovského a rychlé akce, na jejímž konci byl po přihrávce Skokana Pilch. Zároveň v obraně soupeři prakticky nic nedovolili.

V závěru poločasu ale bohumínský celek chyboval při rozehrávce, čehož Petřvald využil. Ovšem i druhá půle byla nadějná, znovu si Slovan vypracoval gólové možnosti, ale už bez úspěchu. Naopak protivník v závěrečných dvaceti minutách z několika možností dvěma trefami skóre otočil.

3. přípravný zápas:

Petřvald na Moravě – Slovan Záblatí 3:2 (1:2)

Branky Slovanu: Anastazovský, Pilch.

Sestava Slovanu: Hekele (A. Látal) – T. Látal, D. Socha, Bratovanov, Kaspřák – Janoš, Anastazovský, Sollich, Skokan – Pilch, Šindler. Střídali: Šipula, Pustka, Mucek, P. Socha.

SILNĚJŠÍ SESTAVA, SLABŠÍ VÝKON

Jestliže proti Petřvaldu na Moravě se Záblatí ukázalo v dobrém světle, opak platil o nedělní bitvě proti Fučíku Orlová. Vedoucí celek okresního přeboru byl od začátku lepším týmem a už v prvním poločase se mohl nejednou prosadit. Několik nadějných šancí soupeře Slovan přežil a v závěru první půle byl ve stoprocentní možnosti Pilch, ale nedal.

Po obrátce sice Záblatí poslal do vedení Janoš, ale Fučík v následujících minutách stav otočil až na 3:1. Slovan ve zbytku duelu stačil už jen snížit zásluhou Sollicha ze standardní situace.

4. přípravný zápas:

Baník Fučík Orlová – Slovan Záblatí 3:2 (0:0)

Branky Slovanu: Jánoš, Sollich.

Sestava Slovanu: Hekele (A. Látal) – Pluta, Špryňar, Bratovanov, Kaspřák – Hájek, Anastazovský, P. Socha, Skokan – Sollich, Šindler. Střídali: Pilch, Janoš, T. Látal, Bijok, D. Socha, Grygiel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!