Bitva o Bohumín se blíží a nepůjde jen o výsledek

8. 6. 2020

Bude to souboj jako řemen, byť soupeře pořád dělí ve fotbalové hierarchii nějaké to patro. Divizní Bospor se ale v přípravném utkání a městském derby v sobotu 20. června od 16 h na hlavním hřišti Fotbalového areálu Pavla Srnička za parkem střetne s ambiciózním účastníkem 1.B třídy Slovanem Záblatí.

Bohumínské kluby jarní sezónu kvůli koronavirové pandemii vůbec nerozehrály. Bospor do historických statistik zapíše v ročníku 2019/20 šesté místo ve čtvrté lize. To záblatský Slovan přezimoval těsně druhý a na jaře toužil útočit na postup do 1.A třídy, jenže příležitost dostane opět až v podzimních kláních sedmé české soutěže.

„Mrzí nás to, chuť a elán nám nescházely, ale bohužel to nedopadlo. S o to větším zápalem jdeme do přípravy na příští ročník,“ řekl hrající předseda záblatského Slovanu Dušan Socha. Někdejší bývalý stoper Bosporu, který pořád v našem klubu působí jako trenér mládeže, přivítal možnost městského derby v přípravě. „Celá řada kluků ze Záblatí prošla dříve i klubem za parkem, tak se určitě budeme chtít vytáhnout, a těšíme se na parádní trávník,“ uvedl.

Jedna taková bratrovražedná bitva už se uskutečnila loni v únoru, na umělé trávě v Orlové vyhrál favorit z centra města vysoko 7:0. „Tehdy to bylo především o fyzické připravenosti a přece jen jsme v přípravném období byli dál. Teď se rozdíly trochu smazávají, ovšem pořád by měl být rozdíl ve výkonnosti mezi soutěžemi, které hrajeme, znát,“ dodal předseda klubu FK Bospor Ivo Cichoň a dodal: „Jen doufám, že to nebude zbytečně přehecované.“

To, že se obě party na vzájemný souboj hodně těší, svědčí i fakt, že utkání dostalo název Bitva o Bohumín. Rivalitě mezi týmy asi napomohl i fakt, že předloni po postupu z okresního přeboru zdobil trička slovanistů nápis Vládci Bohumína. „Je to samozřejmě hec, ale určitě nebudeme chtít znovu prohrát tak vysokým rozdílem jako v zimě,“ řekl Dušan Socha.

Fotbalové veřejnosti v Bohumíně zápasy scházejí, což je znát na návštěvách přípravných duelů. Očekává se, že v případě dobrého počasí by za parkem mohla být skvělá divácká kulisa. Lístek bude stát 50 Kč, ženy a děti mají vstup zdarma. „Bude se ale vybírat i dobrovolné vstupné, neboť jsme se dohodli na tom, že pomůžeme dobré věci,“ doplnil Ivo Cichoň.

Výtěžek z derby převezmou po utkání rodiče 12tiletého Tomáška, který navštěvuje speciální základní školu v Bohumíně a sociálně aktivizační službu střediska Slezské diakonie Salome. „Je to skvělý kluk, který rád tráví čas se svými kamarády. Tomáš má výtečný pozorovací talent, miluje koně a psy, ale určitě si užije i fotbal. Dar by jeho rodiče využili na rehabilitaci, hippoterapii či canisterapii,“ uvedla vedoucí střediska Salome Bohumín Martina Venglářová.

 

Text: www.fotbalbohumin.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!