Bitvu o Bohumín i duel s Kozmicemi zatrhlo počasí

1. 7. 2020

Jeden měl být atraktivním městským derby, v němž poměří síly divize proti I.B třídě a především se pomůže nemocnému Tomáškovi, druhý pak zápasem nastiňující aktuální formu. Nakonec se však fotbalisté Slovanu Záblatí nemohli střetnout v sobotu 20. června s Bosporem Bohumín, ani o týden později doma proti Kozmicím.

Důvod byl jednoduchý. Počasí. „V případě utkání na hřišti Bohumína jsme chtěli maximální počet diváků, nešlo tolik ani o stav hrací plochy, jako spíše obavy o to, že déšť a chladno by mohlo potenciální fanoušky k návštěvě zápasu odradit,“ vysvětlil důvody neodehrání předseda Slovanu Záblatí Dušan Socha.

O novém termínu derby, nazvané také jako Bitva o Bohumín, se jedná. „Pokud jde o duel s Kozmicemi, tak tady šlo už vyloženě o trávník, který byl po vydatných deštích v noci z pátku na sobotu z části pod vodou a hrát na takovém hřišti by mohlo být nebezpečné. Proto jsme se rozhodli střetnutí zrušit,“ dodal Socha.

Slovan tak v pokoronavirovém období odehrál tři utkání. Nejprve remizoval s Fučíkem Orlová 4:4, následně porazil mužstvo složené z profesionálních hokejistů 4:2 a nakonec zdolal i Inter Petrovice (5:1).

Nyní svěřence Daniela Mucka a Lukáše Pluty čeká dvoutýdenní pauza, tým se pak k prvnímu tréninku v rámci letní přípravy sejde v úterý 14. července. „Myslím si, že kratší přestávka nám přijde vhod, ale po ní se už pustíme do práce, abychom se nachystali na nový ročník. Pomalu vzniká program přípravných utkání, který jistě brzy zveřejníme,“ poznamenal Dušan Socha.

Sezona 2020/21 krajské soutěže I.B třídy by měla odstartovat o víkendu 22. a 23. srpna.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!