Okleštěná sestava se zahanbit nenechala. Slovan veze tři body i z Vendryně

25. 8. 2020

Bez několika členů základní sestavy, zároveň na střídačce mimo jiné brankář v hráčském dresu, a také návrat jednoho veterána. Takový byl pro fotbalisty Slovanu Záblatí sobotní duel 3. kola (druhého hraného) krajské soutěže I.B třídy, skupiny C, na hřišti nepříjemné Vendryně, kde ale nakonec oslabené mužstvo zabojovalo a po brankách Michala Šindlera a Petra Bijoka zvítězilo 2:1.

Úspěšně tak navázalo na úvodní triumf z Mostů u Jablunkova (1:0), díky čemuž se Slovan v tabulce sedmé nejvyšší soutěže zařadil mezi šestibodové celky. Aktuálně je jen o skóre pátý.

Že by však cesta k dalšímu vítězství byla jednoduchá? V žádném případě. Celý týden měl kouč Daniel Mucek velkou hlavu ze skládání sestavy. Zvlášť proti soupeři, kte v prvním utkání sezony zaujal osmigólovou kanonádou do sítě Staříče.

Bohumínský celek se musel kvůli dovoleným či zraněním obejít bez Daniela Bratovanova, Jiřího Sollicha, Tomáše Janoše, Davida Kaspřáka, či Lukáše Pluty, úplně zdravý neodcestoval na Frýdecko-Místecko ani Ondřej Anastazovský. Už před prvním zápasem navíc do Českého Těšína přestoupil Adam Šipula.

Vypomoci tak musela legenda záblatského fotbalu, přesně v den zápasu čerstvě šestačtyřicetiletý záložník Petr Gříbek, premiéru v základní sestavě si odbyl obránce Jakub Tomáš. Netradičně ve středu pole zaskočil obvyklý útočník Luboš Pilch.

Změny a ztráty však nebyly na hře znát. Už od úvodních minut byli hosté aktivnější a vytvářeli si možnosti. Dobře pracovali útočníci Šindler s Bijokem, druhý jmenovaný se objevil ve dvou šancích. Jednou však zakončil nedůrazně, podruhé nepřesně.

Slovan mohl litovat především zmařených standardních situací. Měl jich dost, jenže dlouho bez většího ohrožení branky. Až zhruba po půlhodině hry si našel odražený míč Tomáš a nastřelil břevno. Nedlouho poté úspěchem neskončil ani závar před domácí brankou.

Vendryně se na větší šanci načekala. Přišla nakonec po brejku, Klus však brankáře Hekeleho nepřekonal. Těsně před pauzou pak po chybě v rozehrávce byl v šanci jeden z domácích, Hekele však pokus vyrazil a Socha míč uklidil z nebezpečného území. Jiné zakončení se do prostoru ohraničeného třemi tyčemi už nevlezlo.

Jestli v první půli měla Vendryně minimum příležitostí, po pauze neměla prakticky žádné. Naopak Slovan zaměstnával obranu soupeře bohatě a v 63. minutě znovu vyšla spolupráce útočníků. Stejně jako v Mostech odcentroval Bijok a Šindler přesným zakončením do protipohybu brankáře poslal Záblatí do vedení.

Následovalo množství brejků, z nichž však nic nebylo. Deset minut po první trefě se ale skóre měnilo znovu. Akce po ose Hekele-Galusek-Skokan a zakončující Bijok byla pro domácí tak těžko bránitelnou, až z ní vznikl druhý gól Slovanu.

Domácí se v závěru ještě nadechli, když Konderla zužitkoval dobře zahranou standardní situaci, víc ale Slovan soupeři nedovolil a odvezl si tak z těžké půdy cenné tři body.

V dalším utkání čeká Záblatí domácí premiéra. Na svém hřišti bude hostit v sobotu 29. srpna od 17 hodin Inter Petrovice.

TJ Vendryně – FK Slovan Záblatí 1:2 (0:0)

Branky: 80. Konderla – 63. Šindler, 73. Bijok.
Rozhodčí: Revaj – Klimek, Lukašík.
ŽK: Pliska – Šindler.
Diváci: 110.

Sestava Záblatí: Hekele – Tomáš, D. Socha, Špryňar, Galusek – P. Socha – Hájek, Pilch, Skokan – Šindler (89. Gříbek), Bijok (84. Anastazovský).

Trenéři: Mucek a Pluta.

Autor článku: David Hekele

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!