Vítězná série pokračuje i po Raškovicích, rozhodl mladík Tomáš

8. 9. 2020

Pomyslná šňůra vítězství fotbalistů Slovanu Záblatí je po víkendu zase o jeden korálek bohatší. I čtvrtý duel v nové sezoně skončil pro soubor trenérů Daniela Mucka a Lukáše Pluty ziskem tří bodů, když v nedělním utkání 5. kola (čtvrtého hraného) krajské soutěže I.B třídy, skupiny C, vyhráli přestřelku na hřišti v Janovicích proti Raškovicím v poměru 5:4.

Za hosty se postupně trefili (oficiálně) třikrát Pilch, po pauze pak Galusek s Tomášem a Slovan se tak v tabulce posunul s plným počtem dvanácti bodů na čtvrté místo. Za vedoucím triem Veřňovice, Řepiště a Oldřichovice se nachází jen kvůli horšímu skóre.

Přitom úvod se bohumínskému celku vůbec nevyvedl. Hosté neubránili rohový kop a dovolili Kacířovi otevřít gólový účet střetnutí. Vzápětí se navíc jeden z domácích hnal na Hekeleho, ale v zakončení selhalSlovan se pak postupně otrkal a začal si vytvářet šance. Ve 24. minutě pak poprvé na straně hostů udeřilo, když Bijokův rohový kop propadl přímo do branky, sudí však trefu připsali stínujícímu Pilchovi.

S úředně uznaným autorstvím gólu se Luboš Pilch pustil do další práce a ve 35. minutě po centru z levé strany se skutečně už trefil sám. Domácí však dostala do sedla a pomohla jim k vyrovnání nedůslednost záblatské defenzivy. Pět minut před pauzou Hekele zlikvidoval střelecký pokus Raškovic, následný roh však propadl až do nebezpečného prostoru, odkud po několika nešťastných odrazech putoval do branky.

Hotovo však nebylo, Slovanu ještě před přestávkou vyšel brejk a po něm Pilch uzavřel oficiální hattrick.

Brzy po obrátce se po další rychlé akci prosadil Galusek a zdálo se, že Záblatí dokráčí k pohodlnému triumfu. Nestalo se. Po necelé hodině hry znovu domácí využili špatné komunikace obrany Bohumíňanů, míč po nákopu brankáře Parmy volně propadl až k Tobiášovi, který skóroval.

Hned vzápětí navíc mohlo být srovnáno, ale proti byla tyč. Ve zbytku duelu si Slovan vytvořil množství šancí, z nichž mohl rozhodnout, to ale nakonec přinesla nenápadná střela Jakuba Tomáše. Raškovičtí pak nevyužili možnosti Tobiáše, a byť Křiva ještě stačil snížit, tři body si už Záblatští vzít nenechali.

Další utkání čeká Slovan v sobotu, kdy pokračuje v náročném záříjovém programu, doma bude hostit třetí Oldřichovice. Ještě předtím ve středu ale odehraje odložený duel 2. kola Českého poháru na hřišti Slovanu Havířov.

FK Raškovice – FK Slovan Záblatí 4:5 (2:3)

Branky: 6. Kacíř, 40. vlastní Sollich, 58. Tobiáš, 89. Křiva – 24., 35. a 45. Pilch, 49. Galusek, 81. Tomáš.
Rozhodčí: Tomai – Sklář, Tabášek.
ŽK: Koloničný, Křiva, Kacíř – Šindler, P. Socha.
Diváci: 80.

Sestava Slovanu: Hekele – Špryňar, D. Socha (43. Janoš), Bratovanov, Kaspřák (57. Skokan) – Bijok (64. Hájek), P. Socha, Sollich (74. Tomáš), Galusek – Šindler, Pilch.

Trenéři: Mucek a Pluta.

Autor článku: David Hekele

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!