Slovan v poháru pohodlně přešel přes Havířov, v dalším kole čeká Horní Žukov

11. 9. 2020

Povinnost splněna. To si mohou říct fotbalisté Slovanu Záblatí, kteří bez větších potíží zvládli středeční duel 2. kola okresního poháru na půdě Slovanu Havířov, kde vyhráli vysoko 8:0 a postoupili do semifinále soutěže. V něm se 23. září poperou o finálovou účast na hřišti Horního Žukova.

Bohumínský celek nastoupil na trávníku účastníka okresního přeboru proti nedělnímu střetnutí s Raškovicemi s několika změnami v sestavě. Po prakticky roce se objevil v záblatském dresu obránce či záložník Jakub Koláček, který se do hry zapojil ve druhém poločase, už od začátku dostal příležitost v brance mladý gólman Patrik Mirga.

Ten však dlouho na nějakou práci čekal, Slovan se totiž ujal od prvních chvil taktovky a podle očekávání se snažil vstřelit co nejrychleji první branku. Té se dočkal po čtvrthodině hry, kdy z hranice šestnáctky napřáhl Tomáš a přesnou střelou k tyči otevřel skóre. Sudí však trefu v zápise chybně přiřkli Sollichovi.

Jen o osm minut později se nadvakrát prosadil Skokan a tím se s góly roztrhl pytel. Ještě do přestávky po standardní situaci skóroval Bratovanov, vzápětí Pilch a stejný hráč přidal zanedlouho pátou branku.

Po obrátce došlo ke změnám v sestavě, nikoli však v obraze hry. Dvakrát se sice musel připomenout Mirga, nejprve po přímém kopu Chalkidise a pak po úniku Zdražila, ale čisté konto udržel. A tak pálili znovu hosté. Z množství šancí vzešly další góly Skokana s Pilchem, v závěru pak proměnil pokutový kop Hájek.

V semifinále se Slovan utká ve středu 23. září s Horním Žukovem. Už tuto sobotu ho však čeká další těžké utkání v krajské soutěži I.B třídě, od 16 hodin bude doma hostit v tabulce třetí Oldřichovice.

Slovan Havířov – FK Slovan Záblatí 0:8 (0:5)

Branky: 29., 42. a 63. Pilch, 23. a 62. Skokan, 15. Sollich, 29. Bratovanov, 89. Hájek z pen.
Rozhodčí: Ganaj – Kalivoda, Šeruda.
ŽK: Pluta (Záblatí).
Diváci: 100.

Sestava Záblatí: Mirga – Pluta, Špryňar, Bratovanov, Galusek (46. Kaspřák) – Tomáš, Janoš, Sollich (57. P. Socha), Hájek – Pilch (64. Koláček), Skokan.
Trenéři: Mucek a Pluta.

Autor: David Hekele

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!