Neubráněné rohy ukončily dvě dlouhé série Slovanu, derby vyhrály Věřňovice

22. 9. 2020

Jedna smolná branka a dva neubráněné rohy stály fotbalisty Slovanu Záblatí zisk alespoň bodu z prestižního derby. Oficiálně před zraky pěti stovek skvělých diváků bohumínský celek ztratil v závěru nedělního utkání 7. kola (šestého hraného) krajské soutěže I.B třídy, skupiny C, na hřišti rivala z Věřňovic těsné vedení a nakonec prohrál 2:3.

Mužstvo trenérů Daniela Mucka a Lukáše Pluty tak přišlo o dvě dlouhé série. V součtu s loňským podzimem ztratilo první body po třinácti výhrách v řadě v I.B třídě, ještě o jeden zápas déle trvala šňůra bez porážky.

Záblatský celek tak zůstává v tabulce s patnácti body třetí, za prvními Řepišti i druhými Věřňovicemi zaostává o tři body, stejný rozdíl pak Slovan dělí od tria pronásledovatelů – Raškovice, Inter Petrovice a Oldřichovice.

Záblatí začalo ve Veřňovicích mnohem lépe než domácí a od prvních minut si vytvářelo ze standardních situací šance, nejblíže gólu byl Bijok, ale jeho přímý kop skončil jen na břevnu. Naproti tomu jedinou možnost na opačné straně Renta, ale s jeho nedůraznou střelou si Hekele poradil, Vlčkův pokus zase lízl tyčku. Pak sice domácí docílili branky, ale kvůli ofsajdu nebyla uznána.

Hostující obrana pracovala dobře, o to víc ji musela mrzet situace z 35. minuty, kdy po chybě v rozehrávce poslal Renta míč před branku na Vlčka, jehož zřejmě mimo tři tyče mířící ránu si nešťastně srazil do sítě gólman Hekele. Slovan však reagoval dobře a ještě do poločasu srovnal, když na Bijokův rohový kop si seběhl a hlavou přesně mířil Pilch.

Po pauze byl průběh hry dlouho podobný, Slovan měl opět množství standardních situací, ale vytěžit z nich už nic nedokázal. Jen gól Bratovanova, který však rovněž nebyl z důvodu postavení mimo hru započítán.

V 73. minutě mohl přijít zlom, když domácí faulovali Šindlera v pokutovém území a produktivní útočník následně proměnil penaltu. Vzápětí mohl vedení navýšit Galusek, jeho akci ale zastavil Baráni a na dorážku už nedošlo. O chvíli později pak Pilch nedotáhl nadějný protiútok. A mohl toho litovat.

V 80. minutě Veřňovice doklopýtaly po rohovém kopu k vyrovnání zásluhou Renty, záblatskému mužstvu nebyly nic platné ani protesty kvůli faulu na brankáře. Následně se Sokol začal hnát za vítězným gólem, blízko byl po přímém kopu Jakub Kubiš, ale Hekele si s jeho ranou poradil. Jenže při následném rohovém kopu zůstal neobsazený a nehlídaný Matěj Kubiš, který hlavou rozhodl.

Náročný záříjový program zakončí fotbalisté Slovanu ve středu utkáním semifinále okresního poháru v Horním Žukově (od 16.30 hodin), následně pak v sobotu doma proti vedoucím Řepištím (od 16 hodin).

TJ Sokol Věřňovice – FK Slovan Záblatí 3:2 (1:1)

Branky: 35. Vlček, 80. Renta, 90+2. M. Kubiš – 41. Pilch, 73. Šindler z pen.
Rozhodčí: Boček – Pasterčák, Starý.
ŽK: 
Baráni, D. Čopík, M. Kubiš, Renta – Šindler, Sollich.
Diváci: 489.

Sestava Slovanu: Hekele – Janoš, Špryňar, Bratovanov, Galusek (88. Tomáš) – Bijok (79. Hájek), Sollich (63. Anastazovský), P. Socha, Skokan (68. Kaspřák) – Pilch, Šindler. Trenéři: Mucek a Pluta.

Autor: David Hekele

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!