Slovan v Žukově ztratil vedení, po penaltách je ale ve finále poháru

25. 9. 2020

Už řadu let zkouší fotbalisté Slovanu Záblatí štěstí v okresním kole Českého poháru, až v této sezoně si však zahrají finále. Mužstvo vedené trenérem Danielem Muckem vydřelo ve středečním semifinále postup na hřišti Horního Žukova, kde po remíze 3:3 zvládli lépe penaltový rozstřel.

Na jaře je tak čeká souboj o trofej a účast v krajském poháru s Interem Petrovice, který vyřadil po pohodlném vítězství 8:3 Gascontrol Havířov.

Povinnost postupu, jak vnímali zástupci bohumínského mužstva bitvu o finále, se však změnila v pořádnou dřinu. Slovan přijel na hřiště předního celku okresního přeboru s torzem ideálního složenícož ilustruje především fakt, že když se po půlhodině hry zranil záložník Tomáš Janoš, musel vyběhnout na trávník a na hrot útoku obvyklý brankář David Hekele.

A ten k překvapení všech udeřil, když ve 39. minutě využil po přihrávce Pilcha, jenž nastoupil s kapitánskou páskou, díry v obraně soupeře a střelou mezi nohy gólmana skóroval. V té chvíli Záblatí vedlo už 2:0, od dvacet minut dříve se totiž rovněž po dobré práci Pilcha prosadil Skokan.

Zdálo se, že půjde o pohodlnou cestu k postupu, jenže Žukov zápas nezabalil jako o čtrnáct dní dříve Havířov, a snažil se dostat do šancí. Něco měl už v průběhu první půle, slavit mohl ale až krátce před pauzou zásluhou Bolce.

Po obrátce měli více ze hry proti oslabenému Záblatí domácí. Vytvořili si několik šancí, jednou podržel tým Mirga, podruhé zase trefil Žukov z přímého kopu jen tyč. Ve fázi duelu, kdy Slovan byl horší, však přišel rohový kop Skokana, na který si naskočil Bratovanov a upevnil záblatské vedení.

Slovan ho však, stejně jako v neděli ve Věřňovicích, neudržel. Nejprve se devět minut před koncem ujala žukovská kombinace a zakončení Jelínka, v poslední minutě pak Záblatí neubránilo standardní situaci, po níž se trefil Saleh.

Na řadu tak přišly penalty. V dresu Záblatí skórovali postupně Skokan, Hájek a Tomáš, zatímco na domácí straně střelci ve třetí a čtvrté sérii selhali. Jednou netrefili branku, podruhé zasáhl Mirga. Pak sice neuspěl Bratovanov, pátý záblatský exekutor – Dušan Socha – však i přesto mohl rozhodnout a to se mu také povedlo.

Teď musí Slovan rychle posbírat síly, protože už v sobotu ho čeká těžká bitva doma s Řepišti v rámci krajské soutěže I.B třídy. Výkop je naplánován na 16. hodinu.

Slovan Horní Žukov – FK Slovan Záblatí 3:3, 2:4 po pen. (1:2)

Branky: 42. Bolec, 81. Jelínek, 88. Saleh – 20. Skokan, 39. Hekele, 66. Bratovanov. Rozhodčí: Revaj – Svoboda, Wojaczek. Bez karet. Diváci: 60.

Sestava Záblatí: Mirga – Tomáš, Sollich, Bratovanov, Kaspřák – Hájek, P. Socha, Anastazovský, Janoš (30. Hekele, 87. D. Socha) – Pilch, Skokan.

Trenéři: Mucek a Pluta.

Autor: David Hekele

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!