Koronavirus opět udeřil. FAČR přerušil všechny neprofesionální soutěže, Slovan je třetí

29. 10. 2020

Druhý lockdown během roku 2020 utrpěl český neprofesionální fotbal. Neuspokojivá epidemiologická situace v zemi a opatření vlády v boji proti koronaviru donutila Výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky (FAČR) na svém úterním zasedání přerušit v průběhu podzimní části všechny soutěže od třetí ligy níže.

To platí také pro fotbalisty Slovanu Záblatí, aktuálně třetí celek krajské soutěže I.B třídy, skupiny C. „Je to nekomfortní pro nás i všechny kluby, ale aktuálně s tím nic moc lepšího udělat neumíme,“ přiznal generální sekretář FAČR Jan Pauly.

Zbytek podzimní části by se měl dohrát na jaře. V případě záblatského celku jde o pět utkání. Čtyři domácí (Sedliště, Řepiště, Nýdek a Petřvald) a jedno venkovní (Horní Suchá).

„Bohužel je to tak, stejně jako v březnu to musíme to brát jako realitu a respektovat to. Samozřejmě nás to mrzí, protože po povedeném úvodu sezony jsme na třetím místě s minimální ztrátou jednoho bodu na Řepiště a Věřňovice a zápasem k dobru, ale zdraví nás všech je přednější. Budeme věřit, že na jaře se vše uklidní a sezonu se podaří dohrát,“ řekl předseda Slovanu Dušan Socha.

Svěřence Daniela Mucka a Lukáše Pluty, kteří v osmi podzimních střetnutích ztratili body pouze v záříjovém derby ve Věřňovicích (2:3), tak čeká nabitá první polovina roku 2021. Kromě celkem osmnácti duelů v I.B třídě se totiž představí také ve finále okresního kola Českého poháru, v němž ve dvojzápase doma-venku poměří síly s Interem Petrovice. V případě úspěchu by pak postoupil do krajské fáze soutěže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!