Slovan je nadále stoprocentní, v Hati rozhodl první poločas

31. 8. 2021

Přežili šance soupeře a pak několikrát udeřili. Fotbalisté Slovanu Záblatí pokračují ve vítězném úvodu sezony, když v nedělním duelu 5. kola krajské soutěže I.B třídy, skupiny B, opět prokázali vysokou produktivitu, na hřišti Hatě nastříleli pět branek a triumfovali v poměru 5:2.

Hosté o tom, že si i z druhého venkovního klání v ročníku odvezou tři body, v podstatě rozhodli během prvního poločasu, který vyhráli 4:0. Že by dění na hřišti bylo tak jednoznačné, jak napovídá skóre, se však v žádném případě říct nedá.

Slovan sice šel do vedení ve 3. minutě po rychlém brejku a zakončení Bijoka, pak ale měli šance domácí. Dvakrát proti střelcům Hatě zasahoval brankář Hekele, jednou na brankové čáře zachraňoval jistý gól kapitán Špryňar a dvě možnosti spálilo mužstvo kouče Martina Hudečka vlastní nepřesností.

Po půlhodině hry se ozvala při jednom ze zákroků třísla kapitána Špryňara a začalo se chystat střídání. Ještě než k němu ale došlo, podnikl krajní obránce Slovanu ofenzivu, kterou zakončil hlavičkou a zvýšením náskoku na 2:0. Ještě před pauzou pak vstřelili třetí a čtvrtou branku bohumínského celku Janoš s Pilchem.

Po obrátce šancí na obou stranách ubylo, Slovan mohl vstřelit pátou branku Janošem, ale toho vychytal brankář. V 60. minutě se ale nakonec prosadil Poštulka. Nicméně nulu ani tentokrát svěřenci trenérů Mucka a Pluty neudrželi. V závěru se ze standardní situace trefil Kalvar a vzápětí po brejku Plaček.

Slovan je tak po třech kolech třetí s devíti body, jen o skóre za Slavojem Rychvald a Strahovicemi. V příštím utkání Záblatí doma přivítá v sobotu 4. září od 15 hodin Krásné Pole.

TJ Sokol Hať – FK Slovan Záblatí 2:5 (0:4)

Branky: 81. Kalvar, 82. Plaček – 3. Bijok, 32. Špryňar, 41. Janoš, 44. Pilch, 60. Poštulka. 

Rozhodčí: Petroš – Duda, Boráň. ŽK: Olecký – Pilch, Hájek.
Diváci: 86.

Sestava Záblatí: Hekele – Poštulka, D. Socha, Bratovanov, Špryňar (35. Tomáš) – Bijok (65. Hájek), P. Socha (65. Skokan), Anastazovský, Janoš – Sollich (65. Šindler) – Pilch.

Trenéři: Mucek a Pluta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!