Minely, zranění, neproměněné šance. Slovan prohrál doma po třech letech

7. 9. 2021

Sobota 1. září 2018. To bylo dlouho posledním datem, kdy fotbalisté Slovanu Záblatí poznali na svém hřišti hořkost porážky v rámci krajské soutěže I.B třídy. Série skončila uplynulou sobotu, po 22 zápasech, kdy v duelu 6. kola sedmé nejvyšší soutěže bohumínský celek prohrál s Krásným Polem 2:4.

V neprospěch svěřenců kouče Daniela Mucka promluvily hrubé individuální chyby. Slovan sice šel do vedení už v 1. minutě po krásné akci a gólu Pilcha. Vzápětí stejný hráč mohl náskok navýšit, ale z dobré pozice netrefil branku.

Nedlouho poté se v nadějné pozici objevil hostující Ševčík, brankář Hekele ale jeho první zakončení vyrazil, dorážce pak chyběla přesnost.

V 17. minutě nešťastně při výběhu proti míči Hekele zasáhl Klimka, od něhož se kulatý nesmysl odrazil přímo do branky. O chvíli později přineslo napadání domácí rozehrávky ovoce hostujícímu Ožvoldovi a černou třinácti minutovku Slovanu uzavřel po půlhodině hry Chobot, který zužitkoval další minelu záblatského brankáře při vyběhnutí mimo šestnáctku.

Aby toho nebylo málo, po zákeřném faulu se zranil útočník Pilch, který tak musel vystřídat. Navíc krátce po přestávce odstoupil s poraněnou rukou i záložník Walecki. Při absencích několika hráčů (Šindler, D. Socha, Špryňar, Konečný) se tak možnosti trenéra Mucka se zahýbáním sestavou velmi zúžily.

Další rána přišla ve 47. minutě, kdy Slovan neubránil rohový kop a podruhé v duelu skóroval Klimek. Přidat další branky pak mohl Ševčík, ale buď doplatil na vlastní nepřesnost, nebo ztroskotal na brankáři. Tomu jednou pomohla i tyč.

V závěru se však Slovan dostal do tlaku, měl několik možností, jak duel ještě zdramatizovat, ale s výjimkou hlavičky Skokana už na snížení nedosáhl. V poslední minutě se domácí ještě domáhali pokutového kopu za faul na Kaspřáka, ovšem marně.

Slovan tak poprvé v sezoně prohrál, aktuálně se drží na čtvrté pozici s jednobodovou ztrátou na vedoucí Hrabovou. V příštím utkání pojede Záblatí ven, v neděli 12. září se představí od 16 hodin na hřišti Strahovic, které mají stejně jako Slovan devět bodů, ovšem o jedno odehrané utkání méně.

FK Slovan Záblatí – TJ Sokol Krásné Pole 2:4 (1:3)

Branky: 1. Pilch, 84. Skokan – 17. a 47. Klimek, 22. Ožvolda, 30. Chobot.
Rozhodčí: Klečacký – Mitura, Burget.
ŽK: 
Sollich, Janoš, Anastazovský – Chobot, Mašlanka.
Diváci: 100.

Sestava Slovanu: Hekele – Tomáš (61. Kaspřák), Poštulka, Bratovanov, Galusek – Anastazovský, Walecki (53. Skokan) – Bijok, Sollich (61. Hájek), Janoš – Pilch (31. P. Socha).
Trenéři: Mucek a Pluta.

Autor: David Hekele

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!