Rychlé údery obhájce nezastavily. Gólovou smršť Slovanu řídil Skokan

24. 9. 2021

Úspěšně vyrazili na cestu za obhajobou vítězství v okresním kole Českého poháru fotbalisté Slovanu Záblatí. Bohumínský celek si ve středečním duelu 1. kola poradil se suverénním lídrem okresního přeboru Baníkem Fučíkem Orlová 7:4 a postoupil do další fáze, kde jako soupeři čekají Český Těšín, Baník Albrechtice, či Horní Suchá.

Duel se od úvodu pro Slovan, který nastoupil ve výrazně obměněné a omlazené sestavě, nevyvíjel ideálně, jelikož po gólech Valocha a Havláska prohrával po čtvrthodině 0:2. Pak ale nastal velký obrat, který řídili dvougóloví střelci Petr Bijok s Jiřím Sollichem, potažmo Josef Skokan, který se sice trefil jen jednou, ale k tomu zaznamenal hned čtyři asistence.

Ještě v první půli Slovan pěti brankami klání otočil, po obrátce už pak vývoj skóre jen kontroloval. Negativem je jen zranění záložníka Anastazovského.

Slovan je tak ve 2. kole, o soupeři rozhodne los. Možnostmi jsou Český Těšín z krajského přeboru, účastník I.A třídy Baník Albrechtice, či Horní Suchá, která ještě loni byla ve stejné skupině I.B třídy. V příštím utkání své soutěže Záblatí zavítá v sobotu 25. září na hřiště Hrabové.

Baník Fučík Orlová – FK Slovan Záblatí 4:7 (2:5)

Branky: 7., 84. a 89. Valoch, 14. Havlásek – 17. a 35. Bijok, 66. a 72. Sollich, 28. Skokan, 29. Konečný, 36. Hájek.
Rozhodčí: Gańczarczyk – Bednarz, Sklepek.
ŽK: Stuš – Konečný.
Diváci: 25.

Sestava Záblatí: Mirga – Tomáš, Špryňar (68. Anastazovský, 75. Pluta)PoštulkaOrihel – Hájek, Janoš, Galusek (46. Sollich), Konečný – Skokan, Bijok (46. Bratovanov)

Trenéři: Mucek a Pluta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!