Rok 2021 ve Slovanu: opět brzký konec, volby, oslava jubilea a znovu pod vrcholem

28. 12. 2021

Ačkoli ani roku 2021 se nevyhnula pandemie koronaviru, která nedovolila znovu začít jarní část fotbalových soutěží, prožil klub FK Slovan Záblatí bohatých uplynulých dvanáct měsíců. Pořád se něco dělo. Co? Projděte se s námi následující souhrn!

ACH TEN COVID

Podzim 2021 se nedohrál, na jaře dalšího roku se k mistrovským zápasům ani nevyběhlo. Covid-19 znovu úřadoval a fotbalisté Slovanu Záblatí se tak nemohli porvat o postup do I.A třídy. Ročník 2020/21 zakončili na třetím místě – za Řepištěmi, které o patro výš postoupily, a Věřňovicemi. Místo toho se hráči připravovali individuálně. Všichni ale věřili, že nová sezona už bude těmito problémy nedotčena. Podobně vedení klubu doufá, že se podruhé za sebou nebude muset rušit Sportovní ples. Tentokrát by měl proběhnout v sobotu 19. února 2022.

VEDENÍ NA DVA ROKY

Po dvou letech se uskutečnila Valná hromada klubu, na které byl v plném složení zvolen stávající Výbor se stávajícím předsedou Dušanem Sochou. Funkční období platí na roky 2021 a 2022, znovu se tak bude volit na jaře 2023.

ZVELEBOVÁNÍ ZÁZEMÍ

Slovan i v roce 2021 pokračoval v modernizaci svého zázemí. Renovace se dočkaly šatny rozhodčích a dětí, chodba a celkově vstup. A zdaleka nekončíme! Samozřejmě se ve spolupráci s městem Bohumín dál jedná a posouvá příprava rozsáhlé rekonstrukce hřiště.

BOHATÉ LÉTO A OSLAVY JUBILEA

Jestliže jaro bylo (nejen) pro Slovan prakticky mrtvé, léto a podzim se nesly v úplně jiném duchu. Záblatí rozšířilo své řady, když pod vedením Markéty Krčmářové zavedlo miniškoličku, klub oslavil v srpnu svých 60 let velkým dnem s vrcholem v podobě přípravného zápasu proti Věřňovicím (2:0) a znovu se podařilo uskutečnit další ročník turnaje O křišťálovou mísu pro starší přípravku.

NOVÁ SOUTĚŽ, STARÉ UMÍSTĚNÍ

Fotbalový podzim odstartoval Slovan v podstatě už v červnu vítězstvím 2:1 nad Interem Petrovice v odloženém finále okresního kola Českého poháru, následně i s pěti posilami (Poštulka, Orihel, Walecki, Konečný, Kempný) začal ročník 2021/22 v I.B třídě, ovšem už nikoli ve skupině C, nýbrž v „béčku“. Svěřenci Daniela Mucka tak vyjma Slavoje Rychvald naráželi na soupeře z Opavska a Ostravy. I v této konkurenci tým obstál, po třinácti kolech přezimuje obligátně druhý. Jeho ztráta na vedoucí Strahovice činí pět bodů. Vzhledem k rozlosování v nové soutěži musela tradiční Srpnová noc proběhnout neobvykle na začátku v září.

NÁVRAT VETERÁNA

Podzim 2020 kvůli zranění kolene nedohrál a bylo otázkou, zda se ještě vrátí. Ale stalo se. Ačkoli jednačtyřicetiletý veterán Lukáš Pluta už místy vylučoval, že by se na trávníku jako hráč v ostrém zápase objevil, postupně se ze zdravotních potíží a operace dostal, a nakonec v polovině října proti Klimkovicím (4:0) po více než roce zasáhl i do mistrovského utkání.

ŽENÁČ A OSLAVENCI

Nikoliv jen fotbalem živ jest člověk. Členové klubu prožili zlomové okamžiky i v osobním životě. Záložník Lukáš Hájek se po letech vztahu a jednom odkladu kvůli covidu oženil s přítelkyní Pavlínou, a útočníku Jozefu Skokanovi se narodil syn Filip. Trojice David Hekele, Dušan Socha a Richard Goj rozšířila řady třicátníků, gólman Patrik Mirga vkročil svým věkem mezi dvacetileté a Jan Košč, člen výbor, oslavil krásné 55.narozeniny.

FK Slovan Záblatí děkuje všem hráčům, trenérům a lidem, kteří Slovanu pomáhají za každé situace. Poděkování také patří všem sponzorům, kteří Slovan jakkoliv podporují, především městu Bohumín. Velké poděkování také patří Vám, fanouškům, kteří nás podporujete v každém zápase v hojném počtu. Přejeme všem úspěšný vstup do Nového roku, pevné zdraví a těšíme se, až se zase všichni budeme potkávat na fotbalových zápasech. Sledujte nás na facebookových stránkách FK Slovan Záblatí či Instagramu @fkslovanzablati.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!