Shrnutí dosavadních zápasů

3. 9. 2024
Ztráta se mohla proměnit ve vítězství. Slovan na úvod sezony remizoval v derby
Chyběl malý kousek a mohlo se slavit vítězství. Přitom v poločase ztráceli dva góly. Fotbalisté Slovanu Záblatí v utkání 2. kola krajské soutěže I.B třídy, skupiny B, remizovali na hřišti Slavoje Rychvald 2:2, přičemž góly Jana Stoška a Rudolfa Fonše dotáhli dvoubrankové manko. Mohli mít však víc, i nic.
Lepší vstup do zápasu měli domácí, kteří byli aktivnější a po chybě v rozehrávce Slovanu unikl Dychus, který tak otevřel skóre. Pak mohl vyrovnat kanonýr posledních dvou sezon Socha, ale volejem přestřelil opuštěnou prázdnou branku.
Neujaly se ani další náznaky, načež domácí opět utekli a na první tyči se znovu prosadil Dychus. Blízko další brance byl Slavoj po šanci Padycha. Důrazná promluva v šatně Záblatí o poločase pomohla, tým se zlepšil a měl šance. Po hodině hry jednu z nich proměnil Stošek, na některého pak po standardní situaci navázal svou premiérovou trefou Fonš.
V závěru mohly oba týmy strhnout vítězství na svou stranu. Domácí měli nadějnou hlavičku, potažmo šanci Padycha, který se natahoval po centru. A když už míč do sítě dostali, radost jim sebral ofsajd. Také Slovan měl možnosti, tu největší v poslední vteřině, kdy Chalkidis běžel sám na branku, ale gólmana nepřekonal.
Krajská soutěž I.B třída, skupina B – 2. kolo:
Slavoj Rychvald – Slovan Záblatí 2:2 (2:0)
Branky: 12. a 35. Dychus – 61. Stošek, 77. Fonš.
Rozhodčí: Boček – Horáková, Kuhn.
ŽK: Bulva – Fonš.
Diváci: 180.
Sestava Slovanu: Hekele – Janoš, Fonš, Bratovanov, Orihel (41. Galusek) – Bijok, Walecki, Stošek (86. Bystroň), Skokan (67. Tomáš) – D. Socha (67. Šindler), Chalkidis.
Trenér: Mucek.
————————————————————————————–
Šlágr ukončily déšť a blesky. Slovan si s Koblovem dá v září repete
Tahák hned na úvod sezony, lákadlo pro řadu fotbalových fandů, ovšem vše zkazilo počasí. Nedohrán zůstal zápas 3. kola krajské soutěže I.B třídy, skupiny B, v němž sice Slovan Záblatí vedl brankou Dušana Sochy nad Koblovem 1:0, v 50. minutě však týmy pod náporem deště a blesků zamířily podruhé do šaten, a už se nevrátily. K názoru hostů se totiž přiklonili i rozhodčí.
Déšť doprovázel zápas od samého začátku, přesto si týmy uměly vytvořit šance. Několikrát však zazářili gólmani. Protrhnout bezbrankový stav se podařilo ve 32. minutě Dušanu Sochovi, to už měly mužstva za sebou první pauzu.
Ze druhé půle se stačilo odehrát jen pár minut, než soupeři opět zamířili do šaten. Zatímco Slovan by utkání rád dohrál, Koblov byl proti a na jeho stranu se přidal i hlavní sudí.
Krajská soutěž I.B třída, skupina B – 3. kolo:
Slovan Záblatí – Sokol Koblov 1:0 (1:0) nedohráno, ukončeno v 50. minutě
Branka: 32. D. Socha.
Rozhodčí: Brezovský – Čecháček, Kostka.
Bez karet. Diváci: 103.
Sestava Slovanu: Kollar – Galusek, Fonš, Stošek, Orihel – Hájek, Walecki, Janoš, Bijok – D. Socha, Chalkidis. Trenér: Anastazovský.
————————————————————————————–
Hattrick předsedy byl málo. Slovan po prohře v Dětmarovicích v poháru končí
Fotbalisté Slovanu Záblatí končí v poháru hned na začátku. Tým kouče Daniela Mucka podlehl v osmifinále okresní části na hřišti Dětmarovic 3:4, k ničemu tak nebyl hattrick hrajícího předsedy Dušana Sochy. Domácí se tak mohou těšit na čtvrtfinále proti Stonavě.
Záblatí nastoupilo na půdě nováčka I.B třídy, skupiny C, v okleštěné sestavě, přesto brzy vedl po hlavičce Sochy, aněhož mohl navázat Chalkidis i další, ale ve velkých možnostech nebyli úspěšní. Domácí měli několik šancí, prosadili se až těsně před přestávkou. Gólmana Hekeleho prostřelil Adamczik, vzápětí Egri a i když Socha vyrovnal, Hanusek vrátil Dětmarovicím minimální náskok.
Ve druhé půli šancí významně ubylo, Dětmarovice trefily břevno. V 68. minutě však utekl Socha a vyrovnal, jenže v závěru využil chybu hostující defenzivy Putyera a rozhodl.
Český pohár, okres Karviná – osmifinále:
SK Dětmarovice – Slovan Záblatí 4:3 (3:2)
Branky: 38. Adamczyk, 41. Egri, 45. Hanusek, 78. Putyera – 15. 42. a 68. D. Socha.
Rozhodčí: Jantoš – Malík, Janák.
ŽK: Graňák, Hanusek, Ristovský – Hekele.
Diváci: 167.
Sestava Slovanu: Hekele – Tomáš (59. Burda), Fonš, Stošek, Špryňar – Hájek (46. Galusek), Bystroň (72. Gnída), Janoš, Bijok (82. P. Socha) – D. Socha, Chalkidis.
Trenér: Mucek.
————————————————————————————–
Cenná remíza. Slovan veze bod z Markvartovic, poprvé skórovala útočná posila
Podruhé venku, podruhé z bodem. Fotbalisté Slovanu Záblatí i v utkání 4. kola I.B třídy, skupiny B, berou bod, když remizovali na hřišti Markvartovic 3:3. Bohumínský celek sice třikrát prohrával, pokaždé se mu ale povedlo vyrovnat. Poprvé v sezoně se trefila letní posila Nikolas Chalkidis.
Po úvodním oťukávání využily Markvartovice zaváhání v hostující defenzivě a z dorážky skóroval Grygar. Bijokovi se sice podařilo po chybě domácí obrany srovnat, ale Slovan pak neubránil standardní situaci a znovu se prosadil Grygar. Ještě do poločasu ale na 2:2 dal povedenou ranou Chalkidis.
Ve druhé půli měli míč na nohou víc domácí, kteří se prosadili v 58. minutě Bernatíkem. Vzápětí ale opět srovnal Socha a poté měly oba týmy dost možností, aby rozhodly. Nestalo se. Došlo na dělení bodů.
Krajská soutěž I.B třída, skupina B – 4. kolo:
SK Markvartovice – Slovan Záblatí 3:3 (2:2)
Branky: 11. a 16. Grygar, 58. Bernatík – 13. Bijok, 33. Chalkidis, 61. D. Socha.
Rozhodčí: Sklepek – Bolec, Bednář.
Bez karet.
Diváci: 105.
Sestava Slovanu: Hekele – Tomáš (78. Bratovanov), Stošek, Fonš, Orihel (46. Skokan) – Bijok (85. Hájek), Bystroň (89. Burda), Janoš, Galusek – D. Socha, Chalkidis (78. Pilch).
Trenér: Mucek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!