Prokletí prolomeno. Slovan vyhrál v Mostech

17. 8. 2020

Z množství šancí vytěžili jen jeden gól, přesto si z půdy neoblíbeného soupeře odvezli cenné tři body. Úspěšný vstup do nového ročníku zaznamenali v sobotu fotbalisté Slovanu Záblatí, kteří v duelu 2. kola (prvního hraného) krajské soutěže I.B třídy, skupiny C, zvítězili gólem útočníka Michala Šindlera v Mostech u Jablunkova 1:0.

Po porážkách 1:3 a 2:3 v předchozích letech si tak Slovan odvezl z dalekého výjezdu první body. „Jsme samozřejmě rádi, že se nám podařilo zlomit prokletí zápasů v Mostech u Jablunkova. Myslím si, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě, vývoj jsme měli relativně pod kontrolou, mohli jsme vyhrát i větším rozdílem,“ hodnotil trenér Daniel Mucek.

Narážel především na velké šance, které si bohumínský celek vytvářel proti pasivnímu protivníkovi od úvodních okamžiků. Ujala se však pouze střela Šindlera z 20. minuty. Stejný hráč mohl v závěrečné desetiminutovce výsledek potvrdit, ovšem neproměnil penaltu. „Soupeř v zápase si nevytvořil žádnou větší šanci, naopak my jsme neproměnili pokutový kop a přímo zazdili několik dobrých příležitosti na vstřeleni druhého uklidňujícího gólu,“ měl jasno kouč při vzpomínce na možnosti Pilcha, Šindlera, Galuska a dalších.

Na hráčích je podle Mucka vidět chybějící zápasová praxe, jelikož z přípravy vypadlo hned několik plánovaných duelů včetně generálky s Loukami týden před startem soutěže. „Věřím, že se s přibývajícími zápasy naše forma bude zlepšovat,“ uzavřel Mucek, jehož tým se v dalším střetnutí představí v sobotu 22. srpna na hřišti Vendryně. Výkop je naplánován netradičně na 10.30 hodin.

TJ Sokol Mosty u Jablunkova – FK Slovan Záblatí 0:1 (0:1)

Branka: 20. Šindler.
Rozhodčí: Szkuta – Bednář, Panov.
ŽK: Fuják – Pilch, Šindler, Špryňar.
Diváci: 100.

Sestava Záblatí: Hekele – Pluta (53. Janoš), D. Socha, Bratovanov, Špryňar – Bijok, P. Socha, Galusek, Skokan (66. Tomáš) – Pilch, Šindler.
Trenéři: Mucek a Pluta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!