Slovan se vrátil do soutěže vítězně! Po pauze odvezl tři body z Petřvaldu

21. 10. 2024
Tři týdny nehráli kvůli povodním, teď jsou zpět a ukončili minisérii dvou porážek. Fotbalisté Slovanu Záblatí zvítězili v duelu 5. kola krajské soutěže I.B třídy, skupiny B, na půdě Petřvaldu 3:1. O góly se postarali Nikolas Chalkidis, Pavel Orihel a Luboš Pilch.
Trenér Daniel Mucek udělal v sestavě několik změn, tou nejvýraznější bylo přesunutí hrajícího předsedy Dušana Sochy z útoku do obrany. A vyplatilo se. Slovan byl od začátku nebezpečnější, zároveň v defenzivě pevný. Domácí hrozili pouze ze standardních situací, z jedné skóroval, ale jelikož sudí ještě nezahájil hru, vše se vrátilo zpět k přímému kopu.
Favorizované Záblatí, jehož výsledky dosud zůstávaly za očekáváním, otevřel skóre v polovině první půle, když skvělou individuální akci – i za pomoci štěstí – úspěšně zakončil Chalkidis. Hosté měli i další možnosti, ale dočkali se až po pauze, když nejprve po rychlé kombinaci skóroval Orihel, vzápětí sice tutovku Chalkidise gólman zlikvidoval, dorážku však v gól proměnil Pilch.
A nemuselo zůstat jen u toho, Chalkidis po faulu na sebe kopal penaltu, ale neproměnil. Místo toho došlo na drama, když chybu v defenzivě Slovanu potrestal Lindovský. Ačkoli Petřvald ještě párkrát zahrozil, víc nestihl.
TJ Petřvald – Slovan Záblatí 1:3 (0:1)
Branky: 79. Lindovský – 42. Chalkidis, 52. Orihel, 57. Pilch.
Rozhodčí: Boček – Beran, Sýkora.
ŽK: Knor – Fonš, Chalkidis, Walecki.
Diváci: 150.
Sestava Záblatí: Kollar – Bystroň, D. Socha, Stošek (68. Skokan), Fonš – Bijok (77. Hájek), Janoš, Walecki, Orihel – Chalkidis (87. Kastl), Pilch (87. Gnida).
Trenér: Mucek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!