Unie v Bohumíně neuspěla. Slovan poprvé doma porazil Hlubinu

21. 10. 2024
Na půdě soupeře už jednou vyhráli, doma však zatím sbírali jen prohry. Až do soboty. Fotbalisté Slovanu Záblatí podruhé v řadě v krajské soutěži I.B třídě zvítězili 3:1, tentokrát na hřišti ve Vrbici nad rezervou třetiligové Hlubiny. Triumf se však zrodil až po přestávce, když se trefili Luboš Pilch a Petr Bijok, jenž zaznamenal dva zásahy.
Záblatí mělo od začátku převahu, šance, ale gólman Ostravanů Horňák se zaskvěl několika dobrými zákroky, o to větší smůlu měl ve 30. minutě, kdy se od Bijoka odrazil míč do protipohybu a skóroval. Hosté, kteří přivezli jediného člena A-týmu (Vykopala) měli jednu vážnou možnost, ale tu vychytal Kollar. Udeřili až po standardní situaci v závěru poločasu.
Skóre se neměnilo do 61. minuty, kdy Záblatí vrátil vedení po centru Chalkidise Pilch, nedlouho poté pak vstřelil důležitý třetí gól Bijok, domácí se tím uklidnili a dovedli duel do úspěšného konce.
Slovan Záblatí – Unie Hlubina „B“ 3:1 (1:1)
Branky: 30. a 70. Bijok, 61. Pilch – 45+1. Jiskra.
Rozhodčí: Čecháček – Ptáček, Pánek.
ŽK: Walecki, Pilch, Skokan – Vykopal, Krčmařík.
Diváci: 45.
Sestava Záblatí: Kollar – Orihel (82. Burda), D. Socha, Stošek, Fonš – Bijok (78. Hájek), Janoš, Walecki, Skokan (72. Gnida) – Chalkidis, Pilch (82. Kastl).
Trenér: Mucek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!