Slovan mistr! Záblatí postupuje do I.B třídy!!!

30. 5. 2018

Plánovali, jak pojedou v sobotu do Havířova s vidinou, že vítězství jim zaručí postup. Nakonec nemusí! Otázku toho, zda budou fotbalisté Slovanu Záblatí hrát v příští sezoně krajskou soutěž I.B třídu, zodpověděl už nedělní duel mezi Horními Bludovicemi a Horním Žukovem.

Po víkendovém vítězství Záblatí 5:1 nad Petřvaldem byla matematika jasná. K definitivní jistotě lídrovi stačí vyhrát v Havířově, jisto však mohlo být ještě o šest dní dříve, a to kdyby Horní Žukov vyhrál právě v Bludovicích. A stalo se.

Trefa žukovského Radima Misiarze v 90. minutě zajistila outsiderovi překvapivé tři body a Záblatí postup o soutěž výš. Tři kola před koncem má tým trenérů Daniela Mucka a Lukáše Pluty nedostižný náskok deseti bodů.

„Každý nás považoval za favorita a zejména první dva zápasy byly těžké. Hlavně v tom potvrdit, že patříme na vrchol tabulky,“ poukázal šťastný obránce Dušan Socha, na jaře jedna z vůdčích osobností mužstva, na utkání s TJ Petřvald a Fučíkem Orlová.

Ty však Slovan zvládl (1:0 a 2:0), načež pak předvedl spanilou jízdu čítající celkem osm vítězství v řadě. „Sezona byla rozjetá už po podzim velmi dobře, jsem tak rád, že jsem mohl pomoci k vytouženému postupu. Myslím, že jsme předváděli celou dobu kvalitní výkony a na jaře soupeře doslova válcujeme. Bonbonkem pak byl domácí zápas proti Bludovicím, který jsme otočili z 0:2 na 3:2 a ukázali tak svou sílu,“ přiblížil Socha a zdůraznil atmosféru v záblatské šatně.

„Takovou, jaká tu je, by nám mohl každý závidět. Tohle není tým, ale velká rodina, která se stará o to, aby na vesnici byl fotbalový život,“ připomněl. „Není to jen o hráčích. Nastavilo se vše tak, že to funguje. Od správců, kteří se starají o hřiště a komfort hráčů, až po výbor připravující zázemí,“ popsal dále Dušan Socha s tím, že jmenovat nechce.

Až na jednu výjimku. „Řeknu pouze jedno. Jan Gřibek. Moc děkujeme nynějším předsedovi, který tady funguje přes třicet let. Ta I.B třída je vykopaná pro něj,“ vyzdvihla zimní posila Slovanu.

Do bohumínského klubu přišel ze sousedního FK Bospor, kde před rokem slavil postup do divize. Tento však pro něj znamená možná ještě víc. „Jsem Záblacan a tohle je pro mě splněný sen. Postoupil jsem se Slovanem. Oslavy si teď užiju na plno. A mám také vzkaz pro všechny Záblacany. Jsme mistřiiii!!!“ zakončil Dušan Socha.

  • Muži
  • Žáci

 KLUBB
Slovan ZáblatíFK Slovan Záblatí60
Hepo PetřvaldTJ Hepo Petřvald48
Horní BludoviceFC Horní Bludovice48
FK TěrlickoFK Těrlicko40
Lokomotiva LoukyTJ Lokomotiva Louky40
Horní ŽukovTJ Slovan Horní Žukov31
Baník RychvaldTJ Baník Rychvald28
Slavoj Petřvald
SK Slavoj Petřvald21
Gascontrol HavířovFK Gascontrol Havířov18
Slovan HavířovTJ Slovan Havířov18
Baník Fučík OrlováTJ Baník Fučík Orlová14
Viktorie BohumínTJ Viktorie Bohumín11


 KLUBB
FK Český Těšín19
Gascontrol HavířovFK Gascontrol Havířov18
Hepo PetřvaldTJ Hepo Petřvald13
TJ Horní Suchá12
MFK Havířov11
Viktorie BohumínTJ Viktorie Bohumín9
Slovan ZáblatíFK Slovan Záblatí3
TJ Dolní Lutyně3
TJ Věřňovice0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!