Trenér Mucek: Nebudeme alibisté. Získané body nás předurčují k boji o postup

3. 12. 2019

Podzim, o jakém se jim před sezonou ani v jejím průběhu zřejmě ani nezdálo, mají za sebou fotbalisté Slovanu Záblatí. Druhý celek I.B třídy, skupiny C z předchozího ročníku navázal na úspěšné jaro a v polovině soutěže je opět na stříbrné příčce.

Během třinácti utkání nasbírali Bohumíňané 31 bodů za deset vítězství, jednu remízu a dvě porážky. Na absolutní vrchol sedmé nejvyšší soutěže, kde přezimuje Hnojník, chybí Slovanu jen tři body.

Právě Hnojník byl jedním z přemožitelů Záblatí, druhým byly pak překvapivě Mosty u Jablunkova, aktuální poslední celek tabulky. Ambice mužstva však byly jiné než útočit na nejvyšší posty.

„Do sezóny jsme vstupovali s několika cíli. Pohybovat se ve středu tabulky, v podzimní části získat počet bodů, který by nám zajistil záchranu v soutěži, zapojit do současného týmu příchozí mladé kluky a snažit se fotbalem pobavit naše fanoušky. Podle tabulky se nám většina podařila splnit,“ odhalil trenér Daniel Mucek.

Z letních posil zapadli především hráči jako Adam Šipula, Petr Bijok, Tomáš Látal či Roman Černický. „Navíc se postupně snažíme přidávat i některé šikovné dorostence, které bychom rádi nechali u nás i v zimní přípravě. Ať si postupně zvykají,“ prozradil Mucek.

„Co se týká kvality jednotlivých zápasů, tak podzim byl jako na houpačce. Špatný start a porážka v Hnojníku (2:4),  tradiční výpadek v Mostech u Jablunkova (2:3) a hrůzostrašné domácí zápasy s Horní Suchou (2:0) a Lokomotivou Petrovice (1:0), byť jsme je vyhráli. Na druhou stranu jsme odehráli výborný zápas na hřišti Interu Petrovice (3:1) a především derby ve Věřňovicích,“ vzpomněl vysoké vítězství 6:1 nad rivalem v prestižním souboji. „Ale hlavně jsme udrželi domácí neporazitelnost, i když to občas byly nervy,“ dodal s úsměvem Daniel Mucek.

Pro druhou polovinu sezony se mnoho možností, jak si stanovit cíle, nenabízí. „Nechceme být alibisté, budeme se snažit postoupit do I. A třídy. Získané body nás k tomu předurčují. Vše se bude odvíjet od kvality zimní přípravy a vstupu do jarní části, kde nás čeká v prvních dvou kolech souboj s vedoucím Hnojníkem a hned potom na hřišti třetích Oldřichovic. Tyto zápasy hodně napoví, o co budeme nakonec hrát,“ má jasno Mucek.

„Každopádně za celý tým bych chtěl poděkovat všem divákům, kteří chodí nejen na domácí zápasy, ale i jezdí na venkovní výjezdy. Těšíme se, že v jarní části se počet diváků ještě zvýší,“ uzavřel kouč.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!