Na derby se Slovan naladil cenným vítězstvím

17. 6. 2020

Velmi dobrý výsledek, ale především skvělý výkon. Fotbalisté Slovanu Záblatí sice i ve třetím přípravném zápase po koronavirové pauze prohrávali, ale nakonec se proti Interu Petrovice z množství šancí prosadili dvakrát Šindler s Bijokem a jednou Pilch, díky čemuž bohumínský celek porazil na hřišti ve Vrbici konkurenta z krajské soutěže I.B třídy vysoko 5:1.

Záblatský celek šel do utkání z nejrůznějších důvodů v oslabené sestavě, navíc ani někteří hráči, kteří nastoupili, nebyli úplně zdravotně v pořádku. Přesto od začátku Slovan diktoval hru a vytvářel si vyložené příležitosti. V zakončení ale selhali Pilch, Skokan i Šindler, který dokonce trefil tyč.

Na opačné straně sice Inter dokázal několikrát zahrozit, ale brankář Hekele si ve spolupráci s dobře pracující defenzivou dokázal vždy poradit.

To už neplatilo o úvodu druhého poločasu, kdy možná i zásluhou ofsajdového postavení se dostala do dobré pozice hlavní ofenzivní hrozba soupeře – Petr Czyž, který přesným zakončením otevřel skóre duelu.

Slovan nečekaný úder protivníka zaskočil, po krátké době se ale opět dostal do hry a brzy přišly další šance i góly. Dvakrát se prosadil Šindler, bez gólu neodešel ze hřiště ani druhý záblatský kanonýr Pilch a dvojnásobný zápis mezi střelce zaznamenal i Bijok.

Vítězstvím 5:1 nad konkurentem z širší špičky I.B třídy se Záblatí dobře naladilo na bohumínské derby, které bude jeho dalším zápasem. Utkání s divizním Bosporem, které bude mít charitativní podtext, začne ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička v sobotu v 16 hodin. Vstupné bude 50 korun.

FK Slovan Záblatí – Inter Petrovice 5:1 (0:0)

Branky: Šindler 2, Bijok 2, Pilch – Czyž.

Sestava Slovanu: Hekele – Pluta, D. Socha, Bratovanov, Sollich – Janoš, P. Socha, Šipula, Skokan – Šindler, Pilch. Střídali: Anastazovský, Bijok, Pustka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!