Stoprocentní úspěšnost se nezastavila ani proti Oldřichovicím

14. 9. 2020

Šest dní, tři zápasy, tři vítězství. Fotbalisté Slovanu Záblatí zvládli na výbornou uplynulý náročný týden a v sobotu úspěšně navázali na triumf v Janovicích proti Raškovicím (5:4), i na jasný postup v poháru přes Havířov (8:0), když v duelu 6. kola (pátého hraného) krajské soutěže I.B třídy, skupiny C, porazili doma do té doby třetí Oldřichovice 4:1.

Domácí se museli obejít bez obránců Dušana Sochy a Davida Kaspřáka, úvod se jim však povedl. Od prvních minut byli aktivnější, vytvářeli si příležitosti a vše vyvrcholilo ve 20. minutě, kdy Bijok odcentroval a osamocený Šindler hlavou otevřel skóre.

Vzápětí mohl náskok navýšit Pilch, když běžel po nákopu Hekeleho sám na brankáře, ale nedal. A mohl toho litovat. Jen o pár desítek vteřin záblatská defenziva neubránila urostlého útočníka Niemiece a ten hlavou srovnal.

A mohlo být hůř. Ještě do konce poločasu sice měl gól na kopačkách Bijok, na opačné straně však jednu šanci na poslední chvíli kryl dobíhající Pavel Socha a těsně před pauzou hostující hráč nevyužil srážky Hekeleho s Janošem.

A tak mohl udeřit Slovan. Krátce po obrátce centr Šindlera umístil hlavou do brány Pilch. Hned nato to mohlo být o dva góly, ale Galusek míč do branky neprocpal, Oldřichovice pak odmítly srovnání, když chybu v rozehrávce a samostatný únik nezužitkovaly. Podobně dopadly i následné nadějné akce Záblatí.

Velkou možnost na druhou branku měli hosté čtvrt hodiny před koncem, ale z nadějné pozice přestřelili. Tím dali možnost Slovanu rozhodnout. Nejprve v 85. minutě využil práci Pilcha Skokan, po totožné spolupráci pak zakončil Skokan rychlý brejk a určil konečné skóre i to, že Záblatí nadále má plný bodový zisk.

Vítězstvím se tak svěřenci Daniela Mucka a Lukáše Pluty posunuli před svého soka už na třetí příčku, od Řepišť a Věřňovic je dělí jen horší skóre.

A právě tito protivníci čekají na Slovan v nejbližší době. Už v neděli 20. září dojde na atraktivní derby ve Věřňovicích, výkop je naplánován na 16. hodinu.

FK Slovan Záblatí – TJ Oldřichovice 4:1 (1:1)

Branky: 85. a 87. Skokan, 20. Šindler, 48. Pilch – 23. Niemiec.
Rozhodčí: Klimek – Bednář, Banot.
ŽK: Anastazovský (Záblatí).
Diváci: 100.

Sestava Záblatí: Hekele – Pluta (61. Skokan), Špryňar, Bratovanov, Galusek – Bijok (73. Hájek), Sollich (63. Anastazovský), P. Socha, Janoš – Pilch (87. Koláček), Šindler (84. Tomáš).

Trenéři: Mucek a Pluta.

Autor článku: David Hekele

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!