Z jasného zápasu drama. Oslabený Slovan přetlačil Svinov

15. 10. 2021

Jak udělat z téměř vyhraného utkání neuvěřitelné drama, kdy se neví, zda si tým odnese alespoň bod, ukázali v sobotu fotbalisté Slovanu Záblatí. V duelu 10. kola krajské soutěže I.B třídy, skupiny B, sice svěřenci trenérů Mucka a Pluty vedli o dva góly, o jejich triumfu ale rozhodl až v 82. minutě Adam Galusek.

Vše přitom začalo velmi idylicky. Svinov nehrál špatně, nicméně šance si nevytvářel, naproti tomu Slovan ano. Uspěl ale až ve 28. minutě Skokan, který prokličkoval mezi soupeři a přesně zakončil.

Hosté byli nejblíže ke gólu při jednom zu přímých kopů, gólman Hekele si však poradil. Navíc náskok ještě před pauzou navýšil Skokan, když se spoluhráči využil zaváhání defenzivy soupeře.

Zdálo se, že je hotovo a změně nenapovídal ani úvod druhého poločasu. V obranných řadách byl klid, naopak další šanci měl Skokan. V 50. minutě však nečekaně skóroval hostující Vykoukal, což přineslo do domácích řad nervozitu.

Přibylo vícero tvrdých zákroků na obou stranách a pravé drama nastalo čtvrt hodiny před koncem, kdy byl po faulu unikajícího protivníka vyloučen Poštulka. Z následného přímého kopu navíc srovnal Lichovník.

Slovan se tak zatáhl a bránil nerozhodný stav. Do toho se ale povedl jeden útok, kdy si na centr Hájka naskočil Galusek a jak se nakonec ukázalo, tak i rozhodl. Svinov si v závěru proti oslabenému soupeři vytvořil tlak, po faulu brankáře Hekeleho měl další nadějný přímý kop, ale vyrovnat už nedokázal.

FK Slovan Záblatí – TJ Vítkovice-Svinov 3:2 (2:0)

Branky: 28. a 44. Skokan, 82. Galusek – 50. Vykoukal, 77. Lichovník.
Rozhodčí: Poledník – Pokluda, Nemec.
ŽK: Hekele, Galusek, Tomáš, Anastazovský, Hájek – Pertlík, Straiczynski.
ČK: 75. L. Poštulka (Záblatí). Diváci: 90.

Sestava Slovanu: Hekele – Tomáš (60. Orihel), L. Poštulka, Bratovanov, Galusek – Bijok (70. Hájek), Kempný (60. Walecki), Anastazovský, Janoš – Pilch (71. Sollich), Skokan (77. P. Socha). Trenéři: Mucek a Pluta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!