Drtivé vítězství Slovanu nad Hrabovou řídil předseda, vstřelil hattrick

30. 5. 2022

Na jaře nastoupil vůbec poprvé v základní sestavě, hned se ale ukázal být klíčovou personou. Předseda záblatského Slovanu Dušan Socha hattrickem položil základ na sobotním vysokém vítězství 6:1 v utkání 22. kola krajské soutěže I.B třídy, skupiny B nad Hrabovou, kterou bohumínský celek vystřídal na třetím místě tabulky.

Socha byl spolu se Šindlerem velkým nebezpečím pro hostující branku a několikrát pořádně zahrozil. Ve 23. minutě pak utekl, obehrál dva hráče a otevřel skóre. Nedlouho poté mohl navýšit vedení Slovanu Šindler, ale trefil jen tyč. Vzápětí na druhé straně chytil Hekele solidní šanci ostravského mužstva.

Duel se tak lámal na přelomu poločasů. Ještě před pauzou si nešťastně srazil míč do vlastní sítě Havlíček a po obrátce zužitkoval váhání brankáře Chodury v rozehrávce znovu Socha.

Hrabová sice snížila z penalty Šimonem, jenže vzápětí ze stejné činnosti vrátil Záblatí náskok Walecki. Skóre pak povedenými ranami uzavřeli Socha, který dokonal hattrick, a Hájek. Slovan se tak posunul před svého soupeře na třetí místo a dál může živit naději na ještě lepší umístění, Ostravané naproti tomu mají už jen teoretickou možnost.

FK Slovan Záblatí – Sokol Hrabová 6:1 (2:0)

Branky: 23., 52. a 72. D. Socha, 42. vlastní Havlíček, 61. Walecki z pen., 90. Hájek – 59. Šimon z pen. 

Rozhodčí: Boráň – Chýlek, Poledník. 

ŽK: Šindler – Mrva, Honěk, Havlíček. 

ČK: 84. Honěk (Hrabová). 

Diváci: 95.

Sestava Slovanu: Hekele – Poštulka, Kempný, Bratovanov, Špryňar (70. Pluta) – Bijok (66. Skokan), Walecki (66. Konečný), P. Socha, Galusek – D. Socha (78. Hájek), Šindler (70. Sollich). 

Trenéři: Mucek a Pluta.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!