Čtyři góly za poločas, stíhací jízda soupeře. Slovan ale drama s Vřesinou nedopustil

13. 9. 2023

V poločase to vypadalo na jasnou záležitost, nakonec z toho mohlo být drama. Fotbalisté Slovanu Záblatí však nakonec stoprocentní domácí bilanci uhájili, když v duelu 6. kola krajské soutěže I.B třídy, skupiny B porazili nováčka z Vřesiny 7:3. Po dvou gólech nasázeli David Dendis a Dušan Socha, jeden pak přidali Luboš Pilch, Josef Skokan a premiérově i Pavel Orihel.

Slovanu stejně jako minule s Třebovicemi vyšel úvod, kdy zásluhou Pilcha a Skokana šel brzy do dvoubrankového vedení, které ještě do pauzy navýšil svými zásahy Dendis. Zatímco bohumínský celek měl i další šance, hosté byli téměř neškodní.

To se změnilo ve druhé půli, k čemuž přispěl nepříliš jistým výkonem gólman Hekele. Trefy Peška, Čecha a Boháče v rozpětí dvaceti minut vrátily Vřesinu do hry, domácí ale udržel na distanc alespoň dvou gólů předseda Dušan Socha. V závěru pak pečetil výsledek netradiční střelec Pavel Orihel.

Slovan se tím udržel na čtvrté příčce, kterou může vylepšit už v sobotu v dohrávce 5. kola v Hati. Hraje se od 17 hodin.

FK Slovan Záblatí – TJ Vřesina 7:3 (4:0)

Branky: 26. a 32. z pen. Dendis, 67. a 84. D. Socha, 9. Pilch, 13. Skokan, 90+2. Orihel – 53. J. Pešek, 62. Čech, 72. Boháč.
Rozhodčí: Kotas – Chýlek, Kühn.
ŽK: Rozsíval – Bukovec, Čech, M. Pešek, Pračikov.
Diváci: 105.

Sestava Slovanu: Hekele – Rozsíval, Poštulka (28. Stošek), Bratovanov, Janoš – Bijok (77. Hájek), Dendis, Walecki, Skokan (62. Orihel) – Pilch (77. P. Socha), Šindler (62. D. Socha).

Trenér: Mucek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!