PREVIEW: FC Odra Petřkovice vs. FK Slovan Záblatí

15. 9. 2023

Nezastavujeme, zítra fotbalisté Slovanu opět vyběhnou k mistrovskému utkání. Od 15:30 se pod Landekem utkáme s domácími Petřkovicemi. Stejně jako v posledních zápasech nás dle předpovědi čeká slunečné počasí, bez srážek. Takže neváhejte a udělejte si příjemný výlet za fotbalem.

O soupeři: 
Na Odru Petřkovice jste určitě mnozí z vás ještě celkem nedávno jezdili na třetí ligu. Čtyři roky nazpátek dokonce Petřkovice hostily Zbrojovku Brno v rámci MOL Cupu. Podlehly až po prodloužení 3:4. Jenže rok poté nastal zvrat. Před dvěma lety se Odra odhlásila z třetí nejvyšší tuzemské soutěže, svou licenci předala Frýdku-Místku a od sezóny 2021/22 tedy začala v nejnižší soutěži. Loni se Petřkovicím podařilo umístit na druhém místě za Markvartovicemi a společně s nimi díky tomu postoupily do I.B.třídy. Do ni ovšem Odra nevstoupila vůbec dobře. Očekávání byla rozhodně vyšší. Z pěti odehraných zápasů vytěžila jen dva body a na výhru stále čeká. Ne příliš snadný los ji moc nepomohl, a tak se s Hatí krčí na samém dně tabulky.

O nás:
Slovan odehrál v týdnu dohrávku v Hati, kterou zvládl velmi dobře. Šest vstřelených gólů, hattrick Skokana a hlavně první čisté konto, které si po dobrém výkonu připsal společně s obranou Patrik Kollar. Slovan patří mezi tři mužstva, která ještě nepoznala porážku, aktuálně mu patří druhá příčka s dvoubodovou ztrátou na první Ostravu-Jih, která je v tuto chvíli stoprocentní. Zítra nás čeká premiéra proti novému soupeři, k diktafonu jsme tentokrát přilákali hrdinu středečního utkání Josefa Skokana.

O svém hattricku v Hati a výkonu Slovanu:
Podle mě jsme hráli v prvním poločase dobře zezadu. Snažili jsme se dostat za pasivní obranu domácích dlouhými křížnými míči za jejich obrannou řadu. Vyšlo nám to hned v deváté minutě a já díky tomu vstřelil svůj první gól. Nevěděl jsem, že dám ještě dva, ale nejspíš to tušil spoluhráč Luboš Pilch, který mě už po něm vybízel k hattricku. Pokud to takhle funguje, doufám, že s tím na mě přijde i zítra. (smích) V druhé půli jsem využil dvakrát nedůrazu v obraně Hatě, ten třetí už mi obránce soupeře vyloženě daroval. Týmový výkony byl velmi dobrý, Hať jsme takřka k ničemu nepustili.

O tom, kdy dal naposledy hattrick:
V minulé sezoně jsem odehrál jen jarní část, ale myslím, že jsem v ni dal hattricky dva. Jeden v přípravném zápase proti Fučíku Orlová, ten druhý pak ve Svinově při vysoké výhře 10:0. (20.5.2023 pzn. red.)

O svém střeleckém apetitu (loni nastřádal 5 gólů):
Zatím je odehráno pět zápasů, takže příležitostí ke vstřelení gólů bude ještě dost. Před sezonou jsem doufal, že se aspoň pětkrát prosadím, ale teď musím své plány přehodnotit. Kdybych dal více než deset branek, byl bych rád, ale taky proč nedat i patnáct nebo více gólů? (zamyšlený pohled)

O přípravě na zápas:
Dnes večer mě ještě čeká hokejové utkání. Snad na mě nepoletí moc puků (smích). Naladím se sledováním prvního zápasu hokejových Vítkovic v nové sezoně, pak se přesunu na zimák, odchytám slušný zápas a pomažu do postele, abych měl dostatek sil na zítřejší fotbalový duel!

O soupeři:
Určitě nás nečeká jednoduchý zápas. Výsledky mají poměrně těsné. Dokázali remizovat s “B” týmem Vítkovic, stejně jako my.. Potrápili Hlubinu “B”. Na zápas se moc těším i díky prostředí. Je to bezesporu jedno z nejlepších hřišť v soutěži. Nikdy jsem proti nim nehrál, jsem natěšený.

Vzkaz pro fanoušky:
Jsem vděčný za naše věrné fanoušky, jsou výborní. Potvrdila to i účast v Hati. I když byl zápas uprostřed týdne, desítky jich neváhaly přijet. Doufám, že zavítají i zítra do nedalekých Petřkovic. Můžou spojit příjemnou projížďku třeba na kole s dobrým fotbalem.

Rozhodčí: Beran Jan – Tomai Martin, Boček Robin
Hřiště: Stadion Odra Petřkovice
Nejlepší střelci týmů: Pilch (6), D.Socha (6), Bijok, (4), Skokan (4) – Lacina, Körner, Vančo, Václavík, Adámek, Telnar (všichni 1)

Comments 1

  1. Hopsanda

    Záblatšti chlapi jsou v kondici. Výhra s Petřkovicemi nás nemine. Střilejí často a střilejí rádi rádi. Hoši, jste dobří, nezapírejte…. fanynka z množiny maminek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!