Do čela tabulky! Slovan vyhrál v Petřkovicích a prolomil prokletí

18. 9. 2023

Pět let už bojují fotbalisté Slovanu Záblatí v I.B třídě, v každé sezoně jsou do posledních kol ve hře o postup. Ještě se ale za tu dobu nestalo, aby v úplné tabulce, po uplynutí celého kola, byli na čele soutěže. Až nyní! Svěřenci Daniela Mucka zvítězili v sobotu na půdě Petřkovic 4:1 a dostali se na první místo, kde se díky shodě dalších výsledků udrželi i po neděli. Prokletí prolomeno!

 

Pod Landekem, kde se ještě nedávno hrála třetí liga, přitom nešlo vše od začátku podle bohumínských představ. Domácí využili už ve 4. minutě zaváhání v defenzivě Slovanu, a Bystroň skóroval. Na úzkém hřišti chvíli trvalo, než se hosté srovnali s podmínkami i pohyblivým soupeřem, výrazně pomohlo vyrovnání, když si nikým nehlídaný Pilch naběhl na Waleckého centr.

 

Duel prakticky rozsekl konec prvního poločasu. Zatímco Slovan se dvakrát prosadit z kopaček Pilcha a Skokana, Odra další záblatské chyby nezužitkovala. Stejně jako standardní situace. A pokud Ostravané spřádali plány na zvrat v poločase, vzaly za své hned po návratu na hřiště, když po pěkné akci uzavřel skóre Walecki.

 

Petřkovice sice měly vzápětí ještě jednu tutovku, gólmana Kollara ale zachránilo břevno. Záblatí tak pokračuje v úspěšném startu do sezony. Po šesti kolech má na kontě šestnáct bodů, o jeden více, než dosavadní lídr Ostrava-Jih, který nečekaně padl v Třebovicích 1:2.

 

Odra Petřkovice – Slovan Záblatí 1:4 (1:3)

 

Branky: 4. Bystroň – 18. a 37. Pilch, 36. Skokan, 48. Walecki.

Rozhodčí: Beran – Tomai, Boček.

ŽK: Kundrát, Bystroň – Dendis, D. Socha, Rozsíval, Bijok, Janoš.

Diváci: 120.

 

Sestava Slovanu: Kollar – Rozsíval, Janoš, Stošek, Orihel – Bijok (75. Hájek), Walecki (75. P. Socha), Dendis, Skokan (83. Cieslar) – Pilch, D. Socha (63. Šindler).

Trenér: Mucek.

Autor: David Hekele

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!