Jednou doma a pak stěhování. Záblatský fotbal odehraje jaro v azylu

13. 3. 2024

Náročný půlrok čeká fotbalový Slovan Záblatí. Kromě bojů všech kategorií na trávnících po celém kraji se klub musí vyrovnat s tím, že od dubna bude v azylu. Jeho hřiště totiž bude procházet rozsáhlou rekonstrukcí, dočasný domov tak bohumínský celek najde v areálu ve Vrbici.

První jarní kolo proti Markvartovicím (sobota 23. března od 15 hodin) ještě doma, pak bude plocha patřit bagrům a jiné stavební technice. „Ano, je to tak. Za pomoci města Bohumín, které je našim největším partnerem, jsme získali finance, abychom mohli realizovat rekonstrukci. Vše začne po prvním mistrovském zápase,“ řekl předseda Slovanu Dušan Socha.

Vrbický areál, kde bude Slovan mít všechny tréninky i domácí zápasy od přípravky po muže, se domluvilo díky skvělé spolupráci s městskou společností Bospor. „Podařilo se tam vytvořit krásné zázemí. Přesunou se tam všichni, včetně mládeže a starých pánů,“ informoval Dušan Socha, který si je vědom i možných nástrah celé věci.

„Určitě to bude komplikace pro rodiče, kteří budou muset do Vrbice děti vozit, ale věřím, že to po tu dobu společně zvládneme a vydržíme,“ byl pozitivní šéf Záblatí. A snaží se na tom najít i klady. „Všechny srdečně zvu, hlavně pak Vrbičáky, v jejichž podporu pevně věřím, když bude po čase fotbal na jejich území,“ usmívá se Socha.

Dospělý A-tým Slovanu přezimuje na třetím místě krajské soutěže I.B třídy, skupiny B, jen tři body za vedoucími rezervami Vítkovic a Hlubiny. V přípravě svěřenci Daniela Mucka sehráli zatím čtyři zápasy. Nejprve porazili Věřňovice 3:2, poté podlehli Stonavě vysoko 1:6, remizovali s Kozmicemi 4:4 a porazili Strahovice 3:2. Pátý a poslední je čeká o následující sobotě v Albrechticích.

Sezonu začne Záblatí zmíněným kláním doma s Markvartovicemi v sobotu 23. března (15 hodin). O osm dní později – v neděli 31. března (15.30 hodin) – zajíždí na půdu Šilheřovic, a poprvé ve Vrbici se představí v sobotu 6. dubna (15.30 hodin) v důležitém zápase proti Vítkovicím B.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!