Rozlučka se starým hřištěm vyšla! Slovan vstoupil do jara vítězně, zazářil předseda

26. 3. 2024

Skvěle vstoupili fotbalisté Slovanu Záblatí do jarní části sezony. V duelu 14. kola krajské soutěže I.B třídy, skupiny B, doma porazili Markvartovice 2:0, posunuli se v tabulce na druhou příčku a ideálně se tak rozloučili se starým hřištěm, které projde rozsáhlou rekonstrukcí. Na obou zásazích se podílel v útoku hrající předseda Dušan Socha. Před prvním zařídil penaltu, kterou proměnil David Dendis, druhý sám po rychlé akci vstřelil.

 

Slovan byl od úvodu aktivní, chtěl diktovat tempo, z čehož se rekrutovala řada náznaků šancí, kterým k dotažení do lepšího konce často chyběla jen přesná finální přihrávka. A když už Skokan gól vstřelil, byl mu odmáván ofsajd.

 

Časem se však osmělili k hosté, kteří Kollára zaměstnali hlavičkou i střelou ze střední vzdálenosti, mladý gólman Slovanu si však poradil. Poločas – a vlastně i celý zápas – tak rozhodla situace ze závěru půle, kdy byl ve vápně faulován Dušan Socha a penaltu proměnil David Dendis.

 

Po pauze byla hra podobná, obě mužstva měla příležitosti, gólmani se několikrát zaskvěli. Gól však znovu padl jediný, když rychlou akci po ose Janoš, Stošek, Walecki, Bijok zakončil do sítě střelec Socha, který tak zpečetil fakt, že rozlučka se starým trávníkem bude vítězná.

 

Od nového týdne se Slovan připravuje na hřišti ve Vrbici, kde sehraje zbylých šest domácích utkání. O víkendu však zajíždí na půdu nevyzpytatelných Šilheřovic, kde nastoupí v neděli 31. března od 15.30 hodin.

 

FK Slovan Záblatí – SK Markvartovice 2:0 (1:0)

 

Branky: 40. Dendis z pen., 57. D. Socha. Rozhodčí: Čecháček – Podraza, Leško.

ŽK: Pilch (Záblatí).

Diváci: 150.

 

Sestava Slovanu: Kollár – Špryňar, Stošek, Bratovanov, Janoš – Bijok (78. Tomáš), Dendis, Walecki, Skokan (46. Orihel) – Pilch (83. P. Socha), D. Socha (68. Šindler).

Trenér: Mucek.

 

Autor článku: David Hekele

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!