Slovan veze tři body z Darkovic. Rozhodl na přelomu poločasů, předseda skóroval dvakrát

15. 5. 2024
Na novou vítěznou vlnu – zdá se – najeli fotbalisté Slovanu Záblatí. Navíc gólově bohatou. Po šesti brankách v síti Petřkovic nasázeli svěřenci kouče Daniela Mucka „pětku“ na hřišti Darkovic, kde v sobotu v duelu 21. kola krajské soutěže I.B třídy, skupiny B, zvítězili 5:1. Dvěma zásahy se na triumfu podílel Dušan Socha.
Hrající předseda otevřel skóre již ve 13. minutě, ještě do poločasu na něj navázal útočník Pilch, a co bylo podstatné, na rozdíl od předchozího venkovního klání ve Vřesině si Slovan dvoubrankový náskok odnesl i do šaten.
Navíc brzy po přestávce navýšili skóre ve prospěch hostů Walecki, Bratovanov a znovu Socha, což dalo jednoznačný ráz zbytku duelu. Na tom nic nezměnilo ani závěrečné snížení ze strany domácího Nováka.
Za zmínku ještě stojí návrat Ondřeje Anastazovského, který si po delší pauze opět naostro zahrál. Doufejme, že mu zdraví vydrží na tolik, aby mohl naskočit i do některého z dalších utkání.
Slovan si tak udržel na druhém místě tabulky čtyřbodový odstup od třetí rezervy Hlubiny, v příštím zápase bude hostit v sobotu 18. května od 17 hodin na hřišti ve Vrbici Hrabovou.
FK Darkovice – Slovan Záblatí 1:5 (0:2)
Branky: 70. Novák – 13. a 60. D. Socha, 38. Pilch, 50. Walecki, 52. Bratovanov.
Rozhodčí: Laba – Polok, Bartek.
ŽK: Novák (Darkovice).
Diváci: 123.
Sestava Slovanu: Kollar – Rozsíval (65. Tomáš), Špryňar, Bratovanov (81. Anastazovský), Orihel – Bijok, Walecki, Janoš, Galusek (53. Skokan) – D. Socha (65. P. Socha), Pilch. 
Trenér: Mucek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!