Další druhé místo, hodnocení sezony pozitivní. Slovan čekají v létě změny

26. 6. 2024

Popáté ze šesti ročníků od návratu do krajské soutěže I.B třídy skončili druzí. Fotbalisté Slovanu Záblatí i v sezoně 2023/24 potvrdili, že stříbrná pozice je jim souzena, když ztratili na vítěznou rezervu divizních Vítkovic dvanáct bodů. Klub však zvládl přesun do dočasného útočiště ve Vrbici, i proto panuje spokojenost. „Sezonu hodnotím pozitivně,“ říká předseda Slovanu Dušan Socha.

Nadějný podzim, byť jeho druhá polovina nepatří k vydařeným, rovněž ani úvod jara nevyšel podle představ. Ztráta z původních tří bodů rychle narostla a tak se pro Záblatí sezona stala opět honbou za druhým místem a maximem bodů v naději, že to bude stačit k postupu. To první vyšlo, to druhé nikoliv.

„Jeden by řekl, že po tolikáté být druhým je zklamání, ale vzhledem k tomu, že jsme museli přestěhovat celý klub do Vrbice, do úplně nového prostředí, tak to tak neberu,“ vysvětluje šéf Slovanu Dušan Socha.

Ohledně přesunu na okraj města z důvodu rekonstrukce hřiště a areálu v Záblatí se rozmluvil více. „Nebylo to jednoduché. Museli jsme vše přestěhovat, zorganizovat, nešlo totiž jen o muže, ale i o mládež. Měli jsme schůzku s rodiči, vše jim bylo nutné vysvětlit, ale myslím si, že ve výsledku jsme to zvládli. Také díky skvělé spolupráci s městskou společnosti Bospor, která pro nás připravila skvělé podmínky,“ pochvaluje si Socha.

Překvapila ho i další skutečnost. „Myslel jsem si, že se budeme muset přizpůsobit hasičům z Vrbice, protože jde o jejich zázemí, ale nakonec se oni přizpůsobili nám, za což jim také moc děkuji. Ve Vrbici vznikla skvělá spolupráce de facto všech,“ dodává.

Ačkoli kdekdo doufal, že s létem a novou sezonou přijde návrat domů, realita je trochu jiná. „Už teď vím, že podzim určitě začneme ve Vrbici. Jak dlouho to potrvá, tak nad tím visí otazník, ale určitě budeme všechny včas informovat,“ slibuje Dušan Socha.

Změny se však dotknou A-týmu. Pokud jde o nový ročník, vrátí se derby s Věřňovicemi, které byly přesunuty do skupiny B. Stejně jako Petřvald. Dalšími vážnými soky v soutěži bude kromě „béčka“ Hlubiny, Ostravy-Jihu, či Markvartovic a Petřkovic také ambiciózní nováček z Koblova.

„Na začátku přípravy (11. července) se objeví i nějaká nová jména, protože kádr chceme doplnit a nastartovat do nové sezony,“ vypichuje Dušan Socha.

„Na každý pád ale musím poděkovat všem lidem, kteří pomáhali, aby jarní část proběhla bez problémů. Od výboru Slovanu, který velmi dobře fungoval, přes trenéry, rodiče, fanoušky, sponzory až po hráče, jenž reprezentovali Slovan při zápasech. Speciálně pak městu Bohumín, které je nezbytnou součástí našeho klubu,“ uzavřel předseda.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!