PREVIEW: TJ Slavoj Rychvald vs. FK Slovan Záblatí

1. 11. 2023

V netradiční čas a na netradičním místě odehraje Slovan dohrávku 13.kola I.B třídy sk.B proti Slavoji Rychvald. Z důvodu nezpůsobilé hrací plochy byl zápas v sobotu 28.10. odložen a po domluvě vedení obou klubů se odehraje dnes na umělé trávě v Orlové. Díky přítomnosti umělého osvětlení je výkop naplánován na 19:00.

O soupeři: 
Těžko říci, s jakými ambicemi Slavoj do této sezony vstupoval. Umístění v druhé polovině tabulky ale nejspíš cílem týmu nebylo. Slavoj se poměrně trápí, nasbíral více proher než výher a s patnácti body uzavírá top 10. Jednu výhru navíc získal díky kontumaci Hatě. Výsledky má tento tým jako na houpačce, prohry střídají výhry a v podstatě nezáleží na tom, zda hraje doma či venku. Záporné skóre 21:23 také hovoří o tom, že některé zápasy nejsou příliš bohaté na góly. Horší útok má dle počtu vstřelených gólů jen poslední Hať. Loni Slavoj na Slovan nestačil v obou duelech. Nejprve prohrál jasně doma – 2:6, u nás na Slovanu pak padl 1:5. Věřme tedy, že v těchto výsledcích budeme pokračovat.

O nás:
Slovan má před sebou poslední dva duely, které budou s výhledem na jarní část sezony extrémně důležité. Šest bodů je po mizerném říjnu povinnost! Během tohoto kalendářního měsíce jsme získali ze čtyř utkání jediný bod. Ještě, že dnes začal nový měsíc a my můžeme začít “od znovu”. Značnou vzpruhou pro náš tým mohou být poslední dva zápasy lídra z Vítkovic. Ten totiž ztratil nejprve dva body doma s Darkovicemi a o uplynulém víkendu dokonce podlehl Ostravě-Jih. A protože prohrála i Hlubina, která nedokázala vstřelit gól Markvartovicím, je stále o co bojovat. Slovan se sice díky tomu, že nehrál propadl na pátou příčku, v případě vítězství ovšem bude zpátky v nejlepší trojce s jednobodovou ztrátou na Hlubinu, potažmo o čtyři body za Vítkovicemi. Dnešní “derby” zápas by měl mít zvláštní příchuť pro předsezonní posilu Tomáše Rozsívala, který strávil v dresu Slavoje dlouhá léta.

Tomáši, je to tvůj první rozhovor pro Slovan, přibliž nám, jak se tvůj přestup ze Slavoje do Slovanu upekl?
Budu upřímný. V Rychvaldu jsem už nějakou dobu nebyl spokojený. Neshody s vedením jsem neměl jen já, ale i někteří další hráči. De facto odešlo takové to zdravé jádro týmu. Měl jsem v hlavě dvě možnosti a vybral jsem si Slovan, protože jsem některé hráče znal. Kontaktoval jsem předsedu s trenérem a domluvili jsme se, že naskočím do přípravy a od té doby jsem tady. (úsměv)

Jsi spokojen?
Jsem naprosto spokojený. Je tady bezva parta, velmi dobrá konkurence, nemůžu být nespokojen.

Čekal jsi, že budeš mít takovou herní vytíženost?
Určitě ne. Už jen proto, že na mém postu mohou hrát další dva kvalitní fotbalisté. Mám to těžké a musím ze sebe pokaždé dát úplně všechno.

S jakými ambicemi jsi do sezony vstupoval, aktuálně máš na kontě jeden vstřelený gól a stejný počet asistencí?
Jelikož hraji v obraně, tak asi spokojený jsem. Na druhou stranu jsem typ obránce, kterého to táhne dopředu a když se nad tím zamyslím, vlastně to mohlo být lepší.

Kdybys měl srovnat herní projevy Slavoje a Slovanu nebo obecně tyto dva kluby, v čem vidíš odlišnosti?
První, co mě napadne, jsou určitě tréninky. Jsou fyzicky mnohem náročnější. Mnohem více se běhá, na to jsem ze Slavoje nebyl zvyklý. Co se týče herního stylu, tak Slovan hraje o něco týmověji, v mých očích Slavoj spoléhá spíše na individuální výkony svých nejlepších hráčů.

Jak se obvykle připravuješ na zápas? Většina hráčů, kteří měli letos rozhovor žádné rituály nemá, patříš k nim i ty?
Mám jen jeden, ale ten bych si nechal pro sebe. Ví o něm jen má přítelkyně. (smích)

A když zrovna nemáš přítelkyni?
Tak chodím na procházky. (hlasitý smích)

Konkrétně na Slavoj jsi nachystaný jak? Pro tebe to přece musí být speciální duel..
Vím, že to budu mít těžké, pokud tedy nastoupím. Slavoj se na mě určitě zaměří. Vím, že i během minulého týdne probíhaly nějaké hecovačky. Samozřejmě jsem s některými kluky stále v kontaktu. Asi bych neměl zapomenout chrániče.

Pokud tedy dostaneš důvěru trenéra, víš na koho bys měl hrát? Chystáš se na někoho konkrétního?
Myslím si, že vím. Mělo by to být hodně běhavé, ale jsem připraven!

Rozhodčí: Jurajdová Lenka – Tabášek Kamil, Mbaye Issa
Delegát: Kuběna Petr
Hřiště:
UT Orlová
Čas: 19:00
Nejlepší střelci týmů: Pilch (11), D.Socha (7), Skokan (5), Bijok, (5), Dendis (5) – Vantuch (5), Dychus (3), Manďák (3), Trmal (2), Kuzník (2)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!