PREVIEW: FK Slovan Záblatí vs. SK Markvartovice

23. 3. 2024

Fotbal je zpátky! Pro fanoušky Slovanu však bude letošní jaro jiné než na jaká byli místní příznivci zvyklí. Na domácí zápasy totiž budou muset od příště cestovat. Dnes odehrají fotbalisté Záblatí první a zároveň poslední zápas na svém hřišti, to se totiž bude předělávat. Během jarní části odehrajeme šest domácích utkání na fotbalovém hřišti ve Vrbici, kde budeme pochopitelně i trénovat. Pojďme se tedy se “starým” hřištěm rozloučit vítězstvím!

O soupeři: 
Na úvod nás čeká soupeř z první pětky. Soutěž je však extrémně vyrovnaná, desátá Vřesina ztrácí po podzimu na vedoucí “B” tým Vítkovic jen 9 bodů, což hovoří za vše. A kdo tedy dnes na Slovan zavítá? Paradoxně jde o soupeře, s kterým jsme ukončili podzimní část. Po čtyř a půl měsíční zimní pauze se znovu utkáme s Markvartovicemi. Na tamním skvěle připraveném pažitu jsme na začátku listopadu ještě deset minut před koncem vedli 2:1, Klos však stihl vyrovnat, a protože nikdo z týmů už misky vah na svou stranu převážit nedokázal, rozešli jsme se smírně. Bylo to potřetí, co Slovan ztratil vítězství v poslední desetiminutovce a každý, komu jdou počty, si snadno odpoví na otázku, kde jsme se mohli v tabulce nyní nacházet. Minulost je pryč, je potřeba žít přítomností..

Markvartovicím patří aktuálně pátá příčka. Nasbíraly 22 bodů. Vzácně vyrovnané skóre 25:23 poukazuje na vyrovnané zápasy tohoto týmu se zbytkem soutěže. Většinu bodů však nasbíraly Markvartovice doma, venku se jim příliš nedaří, prohrály čtyři ze šesti venkovních zápasů, zvítězili jen v Hati a překvapivě pak gólem z penalty 0:1 na Hlubině.

O nás:
Slovan je třetí, ztrácí tři body na vedoucí duo Vítkovice – Hlubina. Pyšnit se může nejproduktivnějším útokem v soutěži. 44 vstřelených gólů je zdaleka nejvíc! Co se týče obrany, ta je co do počtu obdržených branek na pátém místě a tady nás trochu tlačí bota. Uvidíme, jak se na jaře vypořádáme s lacině obdrženými brankami. Slovan má za sebou mimo jiné poměrně slušné výsledky z přípravy. Většina soupeřů, kterým se postavil, byla z vyšších soutěží. Výhra přišla se Strahovicemi a Věřňovicemi, remíza s Kozmicemi a dvě prohry se Stonavou a Albrechticemi. Nyní přichází čas na ostrý test.

Rozhodčí: Čecháček Petr – Podraza Jaroslav, Leško Ondřej
Delegát: /
Hřiště:
Slovan
Čas: 15:00
Nejlepší střelci týmů: Pilch (11), D.Socha (10), Skokan (6), Bijok, (6) – Nosreti (7), Neuwirth (6), Klos (4), Krumpholz (3)

Poslední vzájemný zápas:
SK Markvartovice 2:2 (1:2) FK Slovan Záblatí
Střelci: 24′ Nosreti, 81′ Klos – 39′ Bijok, 41′ Walecki

Tehdejší sestava – Kollar – Janoš, Stošek, Bratovanov, Galusek – Bijok, Walecki (C), Dendis, Skokan – D. Socha, Pilch
Trenér: Mucek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

FK Slovan Záblatí děkuje všem sponzorům a fanouškům za podporu. DĚKUJEME!!!